Vremea rece a crescut vânzările la radiatoare, calorifere şi plăpumi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexăndrenii caută aeroterme ieftine
Alexăndrenii caută aeroterme ieftine

Frigul din case i-a făcut pe alexăndreni să se îndrepte către magazinele de electrice, în căutare de radiatoare sau calorifere.Vânzările la astfel de aparate s-au dublat în ultima jumătate de lună, iar comercianţii abia mai fac faţă comenzilor.

Sursele de încălzire sunt căutate de alexăndrenii care depind de Terma Serv, societatea de termoficare care nu a demarat încă furnizarea energiei termice. Până când caloriferele din apartamente se vor încălzi, oamenii scot bani din buzunar pentru sursele de încălzire electrice. “ Am tot aşteptat căldura, am crezut că vom avea măcar de la 1 noiembrie, deşi în casă s-a simţit frig, de la jumătatea lui octombrie. Avem copil mic şi nu putem să stăm în frig, aşa că am decis să luăm un convector electric la 50 de lei” ne-a spus Vasile Marinescu, un alexăndrean de 39 de ani, aflat în căutare de oferte la sursele electrice de încălzire.
Cererea mare de radiatoare şi calorifere electrice este confirmată de reprezentanţii magazinelor de profil. Mihai Simedru, vânzător la Flanco, spune că vinde 7-8 calorifere pe zi, vânzările fiind duble acum , după venirea frigului. “Cel mai mult se caută caloriferele cu o putere mai mare, cu mai mulţi elemenţi. Se caută radiatoarele, aerotermele, şi se cumpără, după posibilităţi” ne-a spus vânzătorul. Şi la magazinul Altex situate la ieşirea din oraş, vânzările de radiatoare au crescut: “A început să meargă vânzarea, de când s-a răcit vremea. Avem mai multe cereri decât anul trecut, în aceeaşi periodă. Ne aşteptăm chiar să mai crească, în următoarele săptămâni”, ne-a spus Liviu Zlate, director de magazine.
Comercianţii de la magazinele mici de electrice recunosc că abia fac faţă comenzilor de radiatoare. Florina Magheru, reprezentanta magazinul de electrice SC Roman de pe strada Bucureşti, spune că a vândut tot ceea ce a avut în magazine şi acum a făcut o nouă comandă .” Am vândut în ultima săptămână 9 calorifere electrice şi 3 aeroterme. Am făcut comandă din nou, pentru că am deja cereri” ne-a spus vânzătoarea de la magazinul de pe strada Bucureşti. Preţurile surselor electrice de încălzire merg de la 50 de lei, până la 200 de lei, în funcţie de puterea de încălzire. Cele mai ieftine sunt convectoarele cu două rezistenţe şi cele mai scumpe sunt caloriferele electrice cu ulei, al căror preţ ajunge la 200 de lei, în funcţie de numărul de elemenţi.

Se caută şi plăpumi

Nu doar caloriferele se vând bine în această perioadă, ci şi plăpumile şi păturile electrice. “Am început să dăm foarte multe pături electrice, cam 5-6 pe zi,  dublu faţă de anul trecut, că e mai frig. Avem cereri şi de plăpumi şi de pilote, zilnic vindem cel puţin câte una” , spune vânzătoarea de la toneta cu plăpumi şi pilote de pe Lipscani.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite