Val de viroze şi pneumonii în Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Sute de copii şi adulţi  au căzut pradă virozelor respiratorii în ultima săptămână, afecţiunile fiind cauzate în mare parte de temperaturile scăzute din ultima vreme. Numărul îmbolnăvirilor  a crescut cu 50% faţă de săptămâna precedentă, 145 de cazuri necesitând internare.

  Vremea rece din ultima vreme a făcut ravagii printre teleormăneni care au căzut pradă virozelor respiratorii  şi pneumoniilor. Potrivite Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, în ultima săptămână s-au înregistrat  664 de îmbolnăviri , care au ajuns în atenţia medicilor. „ Este o creştere de 50% a afecţiunilor respiratorii, faţă de perioada prevedentă. Am avut  la ultima raportare 664 de persoane cu viroze respiratorii, dintre care 145 de cazuri au necesitat internare. A crescut şi numărul internărilor pentru pneumonii. Cei mai afectaţi au fost copiii  cu vârste cuprinse între 0 şi 4 ani, dar şi copiii mai mari. Deşi şi cei bătrâni intră în categoria cu risc crescut de îmbolnăvire, am constat că au fost mai puţini bătrâni afectaţi de viroze, decât în altă perioadă.”, ne-a spus dr. Luminiţa Dumitraşcu,   coordonator al Serviciului de supraveghere boli transmisibile.
Medicii avertizează părinţii să îşi ţină copiii bolnavi acasă
Pentru a evita transformarea valului de viroze care bântuie prin judeţ în această perioadă într-o epidemie, medicii recomandă părinţilor să -şi ţină copii acasă şi să nu îi trimită la şcoală dacă au febră, tuşesc sau au alte simptome de viroze. Cum săptămâna aceasta s-au reluat cursurile şcolare, există riscul ca virozele în rândul copiiilor să se înmulţească, dacă aceştia se duc bolnavi în colectivitate. „ Dacă au febră sau tuse seacă sau cu expectoraţie, trebuie să se prezinte la medic şi să nu se ducă în colectivitate, pentru că aceste viroze se transmit foarte rapid şi există riscul creşterii numărului de îmbolnăviri” , ne-a spus dr. Dragoş Petcu, medic de familie în Alexandria. Medicii avertizează părinţii că virozele netratate corespunzător pot da complicaţii grave.
DSP aşteaptă vaccin antigripal de la Bucureşti
Cele 28.700 de doze de vaccin antigripal alocate judeţului Teleorman s-au epuizat încă de anul trecut. Chiar dacă la începutul sezonului de vaccinare , teleormănenii  nu s-au înghesuit să-şi ia măsuri de precauţie împotriva gripei, în  decembrie au crescut solicitările pentru vaccin şi dozele s-au epuizat. Pentru că DSP  a primit în continuare solicitări din partea cetăţenilor care şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina , a solicitat o nouă tranşă. „  Am cerut să ni se suplimenteze dozele de vaccin . Avem promisiuni de la DSP Bucureşti că ne vor redistribui  5000 de doze de vaccin pe care ei nu le-au folosit. Nu ştim exact data la care vor ajunge acestea.”, a spus dr. Luminiţa Dumitraşcu.

CIFRA
664
Virozele respiratorii au afectat săptămâna trecută 664 de teleormăneni, iar 145 dintre aceştia au necesitat internare şi tratament sub supraveghere medicală.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite