Vaccinul antigripal nu are trecere la teleormăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Deşi campania de vaccinare împotriva gripei de sezon a demarat în Teleorman, în urmă cu două săptămâni, oamenii nu se înghesuie să se vaccineze.

  Persoanele din grupele de risc sunt primele care ar avea nevoie de acest vaccin, însă din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă, teleormăneni nu au bătut la uşile cabinetelor medicale. „Noi am distribuit toate cele 27.800 de doze, dar la ultima raportare de ieri, am constatat că doar 4016 persoane din grupele de risc şi-au făcut acest vaccin, marea majoritate fiind cadre medicale. Reamintim oamenilor că vaccinul se face gratuit pentru cadrele medicale care intră în contact cu bolnavii şi sunt expuse la riscuri de îmbolnăvire, bătrânii de peste 65 de ani, persoanele cu afecţiuni cronice şi gravidele”, a spus pentru Adevărul de Seară, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, medic Elena Picu.
Vremea frumoasă îi face pe oameni să nu apeleze la vaccinare
  Conducerea instituţiei spune că mulţi dintre teleormăneni au evitat cabinetele medicale, pentru că vremea a fost frumoasă şi au considerat că nu este cazul să să vaccineze încă de acum. Dar, medicii specialişti avertizează că vaccinul nu îşi face efectul imediat. „Eu cred că oamenii nu au venit pentru că temperaturile au fost ridicate în ultimul timp, însă, ei trebuie să mai ştie că după vaccinare, trebuie să mai treacă un timp, pentru a se crea anticorpi. Noi îi sfătuim să nu aştepte vremea rea, pentru a-şi face acest vaccin şi îi aşteptăm atât la medicii de familie, cât şi la punctul de vaccinare deschis de noi, la Policlinică”, a adăugat doctor Picu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite