„Un plus de siguranţă”, pentru alexăndreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insp. pincipal Crina Godu şi subinspt. George Preda lipeau afişe
Insp. pincipal Crina Godu şi subinspt. George Preda lipeau afişe

  Poliţiştii vor merge prin oraş şi vor discuta cu oamenii despre prevenirea furturilor din locuinţe. Asociaţiile de proprietari sunt angrenate într-un concurs, organizat de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Teleorman, iar premiul cel mare va fi un sistem de securitate.

  Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ a demarat campania „Un plus de siguranţă”, împreună cu ofiţerii de proximitate de la poliţiile orăşeneşti vor să atragă atenţia oamenilor cu privire la furtul din locuinţe. Pentru această campanie au fost făcute fluturaşe şu pliante, în care se prezintă măsurile pe care alexăndrenii trebuie să le ia pentru a nu ajunge în situaţia ca infractorii să le pătrundă în locuinţe. Pe parcursul celor două luni cât durează campania, oamenii legii vor bate la uşile oamenilor, vor discuta cu ei despre aceste infracţiunii, le vor da pliante, se vor întâlni cu preşedinţii de asociaţii pentru a găsi metode de a asigura blocurile şi nu în ultimul rând, vor lipi afişe la scările de bloc. „Vrem să ne adresăm locuitorilor oraşului, în special în zonele unde noi am identificat furturi din locuinţe. De asemenea, vom merge şi la case şi le vom explica că nu trebuie să deschidă la oricine, pentru că uneori hoţii se pot folosi de diferite trucuri, cum ar fi că sunt de la o instituţie care furnizează servicii în Alexandria sau care oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare. Foarte uşor pot intra în case cu astfel de scuze”, a precizat şeful serviciului de prevenire, subcomisar Florin Dulcă.
Alexăndrenii găsesc utilă această acţiune a poliţiei, mai ales cei care au avut de-a face cu astfel de persoane, care le-au intrat în case şi le-au furat din bunuri. „Mi se pare util. Eu am deschis uşa unei persoane, care mi-a zis că face un sondaj de opinie şi când m-am dus să-mi iau buletinul din casă, mi-a furat portofelul. Bine că nu am avut mulţi bani în el şi nici actele nu le aveam acolo. Nici nu am mai anunţat poliţia că era vina mea”, a spus Elena Vişan, de 54 de ani, o alexăndreancă care locuieşte în zona 100, considerat un cartier cu risc ridicat de infracţionalitate.
  Concurs pentru asociaţiile de proprietari
În cadrul campaniei “Un plus de siguranţă”, preşedinţii de asociaţii din Alexandria vor fi antrenaţi într-un concurs. “Preşedinţii de asociaţii trebuie să completeze un formular, care se găseşte pe site-ul Poliţie Române şi să îl depună la inspectorat, până pe data de 10 decembrie. În urma tombolei, câştigătorii vor primi un sistem de securitate modern, care îi va ajuta să se păzească mai bine de hoţi”, a adăugat Florin Dulcă.
Poliţiştii din Alexandria au ieşit deja în stradă, au purtat discuţii cu cetăţenii şi au lipit afişe la scările blocurilor.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite