Trei spitale din judeţ vor avea încălzire regenerabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  În şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman de ieri a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru ca trei spitale din judeţ să beneficieze de încălzire regenerabilă.

   Proiectul presupune montarea de panouri solare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, Spitalul de Psihiatrie Poroschia şi Spitalul de Psihiatrie Cronici din comuna Balaci. Valoarea proiectului se ridică la suma de aproximativ 4 milioane de lei, din care Consiliul Judeţean va contribui cu peste 400.000 de lei. Banii pentru acest proiect vin de la Fondul de Mediu, iar documentaţia trebuie depusă până la data de 31 ianuarie 2011. „Termenul limită pentru depunerea proiectului pentru cele 3 obiective menţionate este 31 ianuarie 2011. După realizarea evaluării proiectelor evaluării, în cazul în care acestea vor fi selectate, perioada de implementare estimată va fi de 12 luni, dar nu va depăşi data de 31.07.2015”, a spus vicepreşedintele CJ Teleorman, Eugen Ovidiu Vlad, care a prezidat şedinţa. 
   Reducerea costurilor la apă caldă şi căldură
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, Florentina Cătrună spune că proiectul va reduce substanţial costurile la apă caldă şi căldură. „Este un lucru foarte bun că au aprobat acest proiect. Pentru acest spital beneficiul va fi că se vor reduce cheltuielile la aceste untilităţi. Mai mult, vom aveam apă caldă şi căldură continuu”, ne-a spus directoarea Spitalului. Acesta a fost şi scopul principal, pentru care reprezentanţii Consiliului Judeţean Teleorman au hotărât să elaboreze un astfel de proiect. „Scopul proiectului este acela de a asigura energie termică prin valorificarea surselor de energie regenerabilă, în special solară, inclusiv producerea apei calde menajere pentru fiecare obiectiv, pentru consum propriu”, a mai spus vicepreşedintele Eugen Ovidiu Vlad.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite