Transportatorii de la Autogara Rahova acuză Primăria Alexandria că le fură călătorii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

  Aproximativ 40 de angajaţi ai Autogării Internaţionale Rahova au luat cu asalt Primăria Alexandria. Ei au acuzat firma primăriei, Transloc Prest, că circulă ilegal pe drumurile judeţului şi le fură călătorii.

  Cum Primăria Alexandria este principalul acţionar la Transloc Prest, reprezentanţii autogării din Bucureşti au acuzat edilii alexăndreni de încălcarea legii şi favoritism. În frunte cu directorul tehnic al Autogării Internaţionale Rahova, Constantin Cosmin, transporatorii şi-au spus păsul în faţa primăriei, sub atenta supraveghere a jandarmilor veniţi să-i păzească pe edilii alexăndreni. „Noi am câştigat liniile de transport în Teleorman prin licitaţie în 2008. Treptat, Transloc Prest, transporatorul local de la Alexandria a intrat ilegal de liniile noastre şi ne-a furat călătorii. Noi le cerem să se retragă şi să respecte legea. Am recurs la acest protest, după ce am trimis adrese şi sesizări, probe şi dovezi, la care nu ne-a răspuns nimeni. Nu vrem altceva decât ca Primăria Alexandria să respecte legea”, a spus directorul tehnic al Autogării Internaţionale Rahova.
  Potrivit transporatorului din Bucureşti, Transloc Prest, care nu are autorizaţie de transport decât pentru oraşul Alexandria, le creează prejudicii lunare de 50.000 de lei. „Ei nu au intrat pe toate liniile dintr-o dată. Acum au ajuns aproape peste tot: la Valea Părului, Adămeşti, Siliştea, Mavrodin şi alte localităţi. Ei nu au voie pe traseele judeţene”, a mai spus Constantin Cosmin.
Vor pleca din Teleorman şi vor disponibilia toţi angajaţii
Conducerea Autogării Internaţionale Rahova spune că va recurge şi la instanţă pentru a-şi recupera drepturile câştigate prin licitaţie. „Dacă primăria nu va respecta legea, mergem şi în instanţă. Noi ne retragem din Teleorman, dăm afară angajaţii şi primarul va fi responsabil pentru oamenii care rămân fără locuri de muncă”, a mai spus reprezentantul Autogării Rahova.
Primarul spune că nu e nimic ilegal!
Primarul l-a primit pe directorul Autogării Rahova şi a încercat să îi explice că ceea ce face Transloc Prest nu este ilegal. „Primăria Alexandria şi opt comune din judeţ au creat o asociaţie în baza căreia Transloc asigură transport pe aceste trasee. Soluţia ar fi să facem din nou un program de transport care să nu se suprapună cu al dumneavoastră, pentru ca ambele firme să supravieţuiască”, a spus Victor Drăguşin. Potrivit primarului, nu există nicio ilegalitate atâta vreme cât sunt hotărâri de consilii locale care atestă dreptul Transloc Prest de circulaţii pe drumurile respective din judeţ. 
CITAT
„Noi am câştigat liniile de transport în Teleorman prin licitaţie în 2008. Treptat, Transloc Prest, transporatorul local de la Alexandria a intrat ilegal de liniile noastre şi ne-a furat călătorii.”
director Autogara Rahova
Cosmin Constantin


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite