Transformat dintr-un loc plin de gunoaie într-un cartier modern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alexandria  a recepţionat astăzi un cartier din zona de nord a oraşului, modernizat  cu fonduri de la bugetul local.Alexăndrenii din zonă s-au arătat mulţumiţi de investiţia primăriei şi au plantat flori în spaţiile verzi nou amenajate.

  Primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, însoţit de o comisie de specialişti din cadrul primăriei a făcut recepţia cartierului 594-597, zona Peco, astăzi, la ora 11.00. Lucrările de modernizare a municipiului au demarat încă din anul 2008 şi până acum au fost reabilitate cinci zone. Săptămâna aceasta,  angajaţii Administraţiei Domeniului Public, cei care au realizat lucrările, au finalizat cartierul 594-597, iar în perioada următoare, cât timp temperaturile vor mai fi favorabile, vor lucra în zona blocurilor „M”. Comisia de recepţie a fost formată din arhitectul şef al primăriei, Mihail Mitroi, inginerul Ionel Chivu, şeful serviciului de Salubritate, Tudorel Jianu, iar de la ADP, au fost Sofia Piper, secretar şi Gilbert Ivaşcu.
  În cartierul recepţionat astăzi, valoarea investiţiei se ridică la suma de 70.000 de lei. Cu aceştia bani au fost refăcute aleile, au fost amenajate spaţii verzi, care au fost împrejmuite cu garduri metalice, s-a curăţat zona dintre blocuri, deoarece era un adevărat focar de infecţie, plin de gunoaie, au fost montate băncuţe la fiecare scară de bloc şi a  fost refăcut sistemul de iluminat. Mai mult, între blocuri, a fost montat un grătar, pentru alexăndrenii din zonă. „Am început cu această zonă, care este la marginea oraşului şi vom continua spre centru. Eu sunt mulţumit de lucrările care s-au realizat aici. Principala problemă a oamenilor de la bloc era că nu au un spaţiu unde să iasă şi să socializeze, o curte şi noi am vrut să le creăm acest spaţiu”, a spus primarul Victor Drăguşin.

  Oamenii au ieşit din case şi i-au mulţumit edilului

Impresionaţi de transformarea cartierului lor, locatarii au ieşit din apartamente să-i mulţumească primarului . „Vă mulţumim pentru ce aţi făcut în acest cartier. Ne invidiază cei din centru, mie mulţi prieteni mi-au zis că mă invidiază, pentru ce s-a făcut aici. Este bine că v-aţi adus aminte şi de noi”, a spus un locatar al blocului 38 Sere, Mihai Florea, pensionar. De asemenea, un alt locatar a dorit să facă o prezentare presei despre felul în care arăta acel cartier, înainte de reabilitare. „Aici era o groapă de gunoi. Toată lumea arunca gunoiul pe unde apuca. Acum cred că avem cel mai frumos cartier din oraş. Suntem mulţumiţi de ce s-a făcut şi o să păstrăm”, a mai spus Gheorghe Iordan, 60 de ani, pensionar. O mare parte din locatarii din zonă au plantat flori în faţa blocului, iar primarul le-a spus că va trimite bulbi de trandafiri, pentru înfrumuseţarea zonei „Vreau să trimitem aici trandafiri, să-i ajutăm pe oameni să îşi întreţină cartierul.Văd că deja o parte dintre ei au luat această iniţiativă şi au plantat singuri”,a spus edilul-şef.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite