Topul crimelor care i-au îngrozit pe teleormăneni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Procurorul criminalist Traian Nedelcuţă a prezentat în exclusivitate pentru Adevărul de Seară Alexandria cele mai groaznice crime din ultimii 13 ani.Singurul criminal din Teleorman pe care prima instanţă l-a condamnat la închisoare pe viaţă este din Blejeşti.

  La începutul acestui an, procurorii Parchetului Teleorman prezentau o statistică tulburătoare în ceea ce priveşte cauzele de omor înregistrate în 2010. Aceştia spuneau că anul trecut s-au dublat numărul crimelor (15), faţă de anul 2009 (8). Traian Nedelcuţă, procurorul criminalist din judeţ a povestit în exclusivitate pentru reporterii ADS câteva dintre cazurile de omor, care au şocat locuitorii judeţului. Tot anul trecut s-a întâmplat şi primul omor având drept cauză gelozia. Daniel Pană de 34 de ani din Turnu Măgurele şi-a omorât concubina cu 37 de lovituri de cuţit, acesta declarându-le anchetatorilor că şi-a pierdut minţile, pentru că avea impresia că femeia îl înşală. Această infracţiune nu a fost pedepsită, dosarul aflându-se pe rolul instanţelor judecătoreşti, dar criminalul este arestat.

Prima condamnare pe viaţă
Cel mai cumplit caz de crimă s-a întâmplat în urmă opt ani, în comuna Blejeşti. Motivul nu este unul întemeiat. „Mama autorului se certa cu fratele ei pentru un teren şi o locuinţă, iar în ziua de 9 februarie 2003, autorul a mers la domiciliul unchiului său pentru a sta de vorbă cu el. L-a omorât pe acesta în casă, iar la ieşirea din curte s-a întâlnit cu unul dintre fiii victimei. I-a spus acestuia că a venit în vizită, l-a băgat în casă şi l-a omorât. La fel a făcut şi cu cel de-al doilea fiu al unchiului”, povesteşte procurorul Nedelcuţă. Silviu Gutea este numele criminalului, pe care instanţa din Teleorman l-a condamnat la închisoare pe viaţă. „Tribunalul Teleorman i-a dat închisoare la viaţă, dar la Bucureşti, judecătorii i-au diminuat pedepasa la 25 de ani”, a adăugat Traian Nedelcuţă.

  „L-am părpălit pe tătuţa”
Un alt caz incredibil s-a întâmplat în urmă cu 12 ani, în satul Ciuperceni, comuna Cosmeşti. „Un tânăr şi-a omorât tatăl, l-a dus în curtea casei şi l-a incendiat. La audieri, autorul a folosit o expresie care mi-a rămas în minte: «l-am părpălit pe tătuţa». După ce l-a omorât, acesta a transportat cadavrul în curte, a pus o căpiţă de coceni pe el şi i-a dat foc. Apoi le-a spus apropiaţilor că tatăl este plecat în staţiune”, mai spunea procurorul. Şocant este şi modul în care a fost descoperită această crimă. „Fratele victimei a venit în vizită şi când a intrat în gospodărie, a văzut câinele cu un craniu în gură şi a anunţat poliţia”, spune Nedelcuţă.
   La Băbăiţa, în 1998, un alt tânăr şi-a ucis soacra gravidă în opt luni şi socrul. „Soţia autorului a scăpat de furia acestuia, reuşind să fugă, pentru că altfel ar fi avut aceeaşi soartă. Pe soacră aproape că a decapitat-o cu o sabie. Avea foarte multe lovituri”, îşi aminteşte procurorul criminalist.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite