Țăranul-terorist din Teleorman a construit bomba cu ajutorul internetului! (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Poliţiştii care au anchetat cazul cu bombă de la Plosca l-au arestat astăzi pe Alin Bâţică, pentru că toate probele arată că el este autorul bombei. Reporterii ADS Alexandria au vorbit în exclusivitate cu Alin Bâţică, cu o zi înainte de arestare şi acesta şi-a susţinut nevinovăţia.

  La aproximativ trei săptămâni de când Constantin Ciolan a primit un colet-bombă prin poştă, poliţiştii teleormăneni au făcut publice rezultatele anchetei. Deşi iniţial au fost trei suspecţi, în urma anchetei, a fost arestat unul singur, Alin Bîţică de 29 de ani din Plosca, verişorul fraţilor Bîţică, acuzaţi de victimă. „Instanţa de judecată e emis mandat de arestare pentru 29 de zile. Acesta este cercetat pentru «nerespectarea regimului armelor explozive». În continuare se fac cercetări pentru a stabili în întregime contextul în care s-a săvârşit infracţiunea şi dacă ceilalţi doi suspecţi au avtu vrun aport la confecţionarea şi trimiterea coletului”, a spus comisar şef de poliţie, Emil Stănimir.
  Potrivit oamenilor legii, Alin Bîţică este recidivist, el având cazier, însă legea nu le permite să ofere informaţii cu privire la datele cu caracter personal ale unei persoane. Emil Stănimir a mai spus că tânărul nu recunoaşte fapta şi nu le-a dat detalii despre confecţionarea bombei. Alin Bîţică riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani, pentru fapta comisă.
  Mărturia „teroristului” cu o zi înainte de arestare
Alin Bîţică le-a acordat un interviu în exclusivitate reporterilor ADS Alexandria, înainte de arestare. Marturia tânărului este uluitoare. Deşi neagă orice fel de implicare în acest caz, spunând că nu are legături cu niciuna dintre cele două familii, băiatul a povestestit ce au găsit poliţiştii la percheziţia efectuată la domiciliul său din comuna Plosca. „Au luat nişte cabluri, nişte prafuri şi o baterie, pe care le-au găsit într-o magazie, un garaj”, a spus Alin.
Întrebat pentru ce a fost chemat la poliţie, tânărul a spus: „M-au chemat să îmi zică că bateria care a fost găsită la mine are aceeaşi serie cu cea din bomba aia. Dar, eu nu am avut nicio treabă cu ce s-a întâmplat. Eu nici nu locuiesc la Plosca, ci în Alexandria, acolo merg doar la ţară”, a adăugat Alin Bîţică.
Tânărul crede că poliţiştii au pus ochii pe el, deoarece mai are probleme cu legea, fiind suspect în cazuri de incendiere a unor maşini. „Cred că mă acuză că am făcut bomba asta, pentru că eu eram suspect că am dat foc la nişte maşini, şi aici în oraş şi la Plosca”, a mai spus Alin.
  Fraţii Bîţică nu ştiu nimic despre arestare
Petre Bîţică le-a declarat reporterilor ADS azi-dimineaţă că a fost supus testului cu detectorul de minciuni, în cursul zilei de joi şi nu ştie nimic despre arestarea lui Alin. „Am dat testul ieri şi mi s-a pus că voi primi rezultatele săptămâna viitoare. Mai multe nu ştiu”, a adăugat bărbatul.
 

UPDATE: A confecţionat bomba, inspirându-se de pe net

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria sunt siguri că tânărul de 29 de ani a confecţionat bomba şi a ajutat la expedierea ei, acesta fiind unul dintre motivele pentru care au considerat că lăsarea sa în libertate ar fi un pericol iminent pentru siguranţa cetăţenilor. "S-a apreciat că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, după ce a studiat în prealabil mai multe site-uri pe internet, referitoare la confecţionarea artizanală a unor dispozitive explozive", ne-a spus purtătorul de cuvânt al parchetului, procuror Mihaela Mecleuş.

"Teroristul" a vrut să fugă din ţară

Din datele care există în dosarul instrumentat de procurorii alexăndreni reiese că Alin Bîţică îşi pregătea plecarea din ţară. "După declanşarea anchetei penale, inculpatul şi-a pregătit plecarea de pe teritoriul României", a adăugat Mihaela Mecleuş. Tot de la Parchetul Alexandria am aflat că tânărul figurează în evidenţele poliţiei ca recidivist. " Inculpatul mai are o condamnare anterioară de 5 ani şi 6 luni, intervenită în cursul anului 2002, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat" a adăugat reprezentantul Parchetului.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite