Taximetriştii fac cumpărături pentru clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Pentru a scăpa de criză, taximetriştii din Alexandria fac diferite comisioane pentru clienţii fideli, iar pentru un astfel de serviciu nu se percepe o taxă specială. Reprezentanţii Camerei Taximetriştilor susţin că numărul clienţilor a scăzut cu 25-30% faţă de anul trecut

  Taximetriştii alexăndreni se plâng că nu mai câştigă nimic, având în vedere faptul că preţul carburanţilor este foarte mare, iar tarifele stabilite de Autoritatea de Autorizare, respectiv primăria au rămas la fel. Pentru a-şi rotunji veniturile, taximetriştii sunt dispuşi să facă şi cumpărăturile unor clienţi fideli. „Sunt clienţi care ne cer să facem diferite comisioane pentru ei, în special noaptea. Unii sună direct la dispecerat, iar alţii, care merg tot timpul cu noi, ne sună direct pe telefoanele mobile”, ne-a spus Ion Cojocaru, preşedintele Camerei Taximetriştilor Alexandria. Pentru astfel de curse, taximetriştii nu pot percepe tarife mai mari decât cele înscrise pe aparatele de taxare. „Nu avem alt sistem de taxare prin care să le cerem clienţilor bani mai mulţi pentru astfel de curse. Cât arată aparatul, atât le cerem. Poate ar trebui ca aceste servicii pe care le facem, să fie altfel taxate”, a mai spus taximetristul. Criza se resimte în acest domeniu, reprezentanţii Camerei Taximetriştilor susţinând că numărul clienţilor a scăzut cu 25-30% faţă de anul trecut. „Taximetria nu mai este o afacere profitabilă aşa cum a fost odată. Clienţi nu prea mai sunt, pentru că nu au oamenii bani şi preferă să meargă pe jos, decât cu taxiul”, a mai spus Ion Cojocaru.

Firmele practică tarife diferite
Primăria Alexandria este instituţia care reglementează tarifele practicate de taximetriştii din oraş. Numai că această autoritate nu dă valori exacte şi lasă la aprecierea firmelor să le stabilească. „Noi avem voie să ne punem tarife de până la 2 lei. Astfel, fiecare firmă poate alege. Dar tarifele astea nu au mai fost modificate de când era benzina aproximativ 3 lei, mai exact din 2007. Până acum, majoritatea aveam 1,5 lei pe timp de zi şi 2 lei pe timp de noapte, dar de când cu scumpirile la carburanţi, unii şi-au modificat tarifele, au pus 1,7-1,8 lei pe timp de zi. Eu sunt de părere că toţi ar trebui să ne întâlnim şi să stabilim un preţ unitar pentru toată lumea. Nu aşa, să pună fiecare cât vrea. În acest fel, mulţi ne pierdem credibilitatea în faţa clienţilor”, ne-a mai spus preşedintele Camerei Taximetriştilor Alexandria. De aceeaşi părere este şi Alexandru Sârbu, un taximetrist de 56 de ani, care susţine că şi-a pierdut mulţi clienţi pentru că le cerea sume diferite. „E bătaie de joc, cum să mai vină un client la tine a doua şi a treia oară, dacă azi îi ceri un preţ şi mâine altul, pentru că se scumpeşte carburantul. Cum să mai aibă omul ăla încredere în tine?”, a adăugat taximetristul.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite