Suspiciunea de malpraxis în atenţia Colegiului Medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Teleorman s-a întrunit ieri, pentru a discuta suspiciunea de malpraxis care planează asupra medicului pediatru de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, Gheorghe Pănculescu.

  Familia Diaconu din Tigăneşti acuză medicul că fiul lor de doar 11 ani, imobilizat într-un scaun cu rotile a murit pentru că gipsul pus de doctor i-a provocat băiatului o infecţie, şi mai apoi septicemie. După lungi dezbateri şi discuţii, doctorii care fac parte din acest for au luat o decizie, şi anume aceea de a ancheta cazul prezentat de presă.

Niciun rezultat din partea colegiului
După şedinţă biroului executiv a fost transmis un comunicat de presă, în care se arată următoarele: „Prin intermediul comisiilor de specialitate ale Colegiului Medicilor Teleorman, în baza legislaţiei în vigoare, vor fi solicitate şi reţinute toate înscrisurile medicale care pot fi folosite ca probă, declaraţii ale persoanelor care au legătură directă cu cazul, precum şi oricare alte probe apreciate ca fiind necesare şi, numai după administrarea şi analizarea acestora, prin decizie motivată, Comisia de Disciplină va constata dacă faptele şi împrejurările au constituit ori nu au constituit abatere de la practica medicală şi/sau deontologia profesională”. Deocamdată nu se ştie când va fi dat un răspuns acestei speţe, în adresa primită de la colegiul nefăcându-se referire la un termen anume.  

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite