Ştefan Geantă, vicecampion naţional de karate, la doar opt ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Micuţul Ştefan a început să facă karate tradiţional de la şase ani şi după un an de pregătire a devenit vicecampion naţional la FudoKan.

  Ştefan este un copil timid şi cu greu îl faci să vorbească despre performanţele sale. Mama sa povesteşte că în urmă cu doi ani când era la grădiniţă, reprezentanţii Clubului Miyamoto Musashi Dojo din Alexandria au mers prin grădiniţe şi au împărţit pliante. “Copilul a venit acasă şi a spus că vrea să meragă la karate. În octombrie 2009, l-am dus şi i-a plăcut foarte mult. Eu nu pot să îl oblig să facă ceva ce nu îi place. Ne-am gândit că oricum karatele este un sport disciplinat şi că merită să îl ducem”, ne-a spus mama băiatului. Părinţii au observat performanţele de la antrenamente încă de la primele ore petrecute în sala de antrenament. “Antrenorul ne-a spus că este foarte ambiţios şi acest lucru l-am observant şi noi după câteva antrenamente. Se supăra foarte tare dacă nu reuşeam să ajungem la un antrenament şi după, am făcut tot posibilul să nu mai lipsim”, mai spunea mama.

Vicecampion de la prima competiţie
Primul concurs la care a participat Ştefan a fost unul foarte important. Antrenorul Gabriel Guşter a mers cu un grup de elevi la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional, care s-a ţinut în octombrie 2010, la Bucureşti. „La Campionatul Naţional de anul trecut, Ştefan, împreună cu Robert Coman şi Dragoş Rusu au ieşit vicecampioni naţionali la kata pe echipe”, ne-a spus şi Veronica Guşter, soţia antrenorului care se ocupă de club. La începutul acestei luni, băiatul a mers la faza zonală premergătoare campionatului Naţional 2011. „A ocupat prima poziţie a clasamentului atât la secţiunea kata individual, cât şi pe echipe şi va merge în iunie la campionatul naţional, care se va desfăşura la Cluj”, a mai spus Veronica Guşter. Înaine de toate competiţiile importante, antrenamentele sunt intensificate şi se pregătesc în fiecare zi, deşi micuţul merge la şcoală. „Fac antrenamente zilnic înainte cu două luni de competiţii. Acum ne pregătim pentru Campionatul European de la Belgrad, din mai. La şcoală, are rezultate bune. Spre exemplu, el nu vine niciodată acasă cu tema nefăcută. Nu ştiu cum reuşeşte, dar şi-o face din clasă”, a mai spus mama vicecampionului.
Reprezentanţii clubului spun despre Ştefan că are toate şansele să facă performanţe deosebite, pentru că este unul dintre cei mai buni elevi. Mai mult, băiatul are avantajul că a început să practice acest sport de la o vârstă mică, iar antrenamentele pentru ei se desfăşoară mai mult în joacă. Părinţii lui mai spun că indiferent dacă interesul pentru şcoală al micuţului ar scădea, nu l-ar retrage de la karate.

PROFIL
Născut: 10 ianuarie 2003, în Alexandria
Studii: clasa I la Şcoala Generală nr. 7 din Alexandria
Familie: are o soră mai mică

ÎNTREBĂRI

Ce vrei să te faci când vei fi mare?
„Vreau să mă fac avocat. Înainte aş fi vrut să mă fac poliţist, dar acum vreau să devin avocat”

Care este materia ta preferată?
„Îmi place matematica. Cel mai bine mă descurc la această materie, mai îmi place şi desenul, dar pe locul doi”

Ce-i place
„Îmi place să mă joc pe calculator GTA. Mai îmi place să mă plimb cu rolele şi să pictez peisaje. Mi-ar plăcea să mă duc la pictură”

Ce nu-i place
„Nu-mi place engleza şi nu-mi place să povestesc ce am făcut eu la şcoală sau la antrenamente. Nu-mi place să fiu obligat să fac ceva”


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite