Se înfiinţează SMURD în Teleorman!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Ministrul secretar de stat, Raed Arafat vrea să înfiinţeze SMURD la Teleorman şi a anunţat că va trimite în judeţ cinci ambulanţe de tip B. Serviciul va fi în subordinea ISU Teleorman, care deja a pregătit 46 de subofiţeri, care să lucreze pe aceste ambulanţe.

  În ţară, mai sunt şase judeţe care nu au serviciul mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare, printre care se numără şi Teleormanul. Numai că, în urmă cu câteva săptămâni, ministrul secretar de stat, Raed Arafat a anunţat că până la sfârşitul acestui an, judeţul nostru va avea SMURD, care va fi în subordinea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman. „Se preconizează că vom primi cinci ambulanţe de la ministerul sănătăţii şi totodată, prin proiectul derulat cu fonduri europene de către Consiliul Judeţean, vom mai primi alte cinci ambulanţe. Serviciul va putea fi operaţional imediat ce vom primi ambulanţele de la minister”, ne-a spus Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al ISU Teleorman. SMURD-ul va prelua atribuţiiile actualul SIAMUD, cu precizarea că specialiştii de pe aceste ambulanţe vor acorda şi primul ajutor şi vor avea posibilitatea să transporte bolnavii la unitatea de primire urgenţe. Conducerea ISU a pregătit deja 46 de oameni care au fost la cursuri de paramedici şi pot începe lucrul în orice moment. „46 de subofiţeri au fost pregătiţi în specilizarea de paramedici, la Centrele Medicale din Bucureşti şi Craiova, urmând ca pe parcursul anului să mai trimitem şi alţi oameni la specializare, pentru ca întreg personalul de intervenţie să fie pregătit pentru astfel de acţiuni. Paramedicii de pe ambulanţe vor acorda primul ajutor şi vor putea să transporte bolnavii la unităţile de primiri urgenţe de laspitalele din Alexandria şi Roşiorii de Vede”, a mai spus purtătorul de cuvânt.
 

Se reduce timpul de intervenţie
Pentru că în acest moment, Serviciul Judeţean de Ambulanţă este foarte solicitat, ba mai mult aceştia trebuie să meargă şi împreună cu echipajul de descarcerare la diferite intervenţii, după ce va fi înfiinţat SMURD-ul, timpul de reacţie va fi redus. „În principal se va acţiona la accidentele rutiere cu victime multiple, dar şi în cazul persoanelor bolnave, care au nevoie de ajutor medical. Avem nenumărate cazuri de apeluri de la oameni rămaţi blocaţi în case, care au nevoie de ajutor medical sau căzute în fântâni etc. Din momentul în care vom avea SMURD, la un accident va pleca ambulanţa şi serviciul de descarcerare. Pe ambulanţă, vor fi doi oameni, un şofer şi un paramedic, amândoi având cursurile de paramedici absolvite. Prin SMURD va creşte capacitatea de intervenţie a noastră şi va scădea timpul de răspuns la intervenţii”, a mai spus Gelu Dragomir.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite