Se desfiinţează cărţile de muncă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Peste 40.000 de teleormăneni vor trebui să îşi ia acasă carnetele de muncă, începând cu 1 ianuarie 2011.

  Carnetele de muncă care atestă dreptul la pensie şi vechimea în muncă se vor desfiinţa începând cu 1 ianuarie 2011, prevederea fiind stabilită de Codul Muncii. De 1 ianuarie 2011 şi până la 30 iunie , teleormănenii care au cărţile de muncă la ITM Teleorman sau la angajatori vor trebui să şi le ia acasă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman va implementa prevederea eşalonat, în mai multe etape. „ Noi avem  26.000 de carnete de muncă la sediu. 14.000 de carnete sunt la angajatori. Până la finalului acestui an ne vom ocupa de inventarierea carnetelor de muncă de la sediul nostru. Tot până în decembrie vom derula o campanie de informare prin adrese pe care le vom trimite angajatorilor şi prin sesiuni de informare publice. Carnetele pe care le avem stocate aici le vor preda începând cu luna ianuarie angajatorilor pe procese verbale, urmând ca aceştia să le dea angajaţilor până la 30 iunie ” ne-a spus Emil Ciobanu, şeful ITM Teleorman.
  Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă susţine că are toate condiţiile organizatorice şi materiale pentru a pune în aplicare prevederea stabilită de Codul Muncii „ Există resurse umane şi materiale să derulăm toţi paşii, până la eliberarea tuturor carnetelor. De la 1 ianuarie, ITM nu va mai desfăşura activităţi de evidenţă a salariaţilor.  Inspectorii ITM se vor dedica exclusiv activităţilor de control” a mai spus Emil Ciobanu.
După desfiinţarea carnetelor de muncă, toate datele privind evidenţa salariaţilor, vechimea în muncă şi dreptul la pensie vor fi înregistrate la Casa Judeţeană de Pensii în format electronic.
  Alexăndrenii habar nu au că vor trebui să-şi ia cărţile de muncă acasă
  Deşi mai sunt doar trei luni până la data la care carnetele de muncă se vor desfiinţa, alexăndrenii habar nu au de această prevedere. „ Acum aud prima dată că se vor desfiinţa cărţile de muncă şi că trebuie să le luăm. Dacă aşa este, eu o să o iau acasă, dar o păstrez, pentru că nu se ştie niciodată, nu am încredere în sisteme electronice.” ne-a spus Daniela Mândru, o salariată de 45 de ani.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite