Se dau ajutoarele pentru încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Alexăndrenii care au venituri sub 615 lei pot ridica începând de astăzi cererile de ajutor pentru încălzire.

  Locatarii de la bloc trebuie să se adreseze pentru formulare asociaţiilor de proprietari şi, tot aici, să depună şi dosarul complet. Cei care stau la case trebuie să meargă direct la sediul Serviciului de Asistenţă Socială. „În afară de alexăndrenii cu venituri mici, noi acordăm ajutoare de încălzire celor care beneficiază de ajutor social, precum şi persoanelor care folosesc ca sursă de încălzire gazele naturale şi au venituri sub plafonul maxim stabilit prin lege“, explică şefa Serviciului de Asistenţă Socială, Verginia Krumes.
  Oamenii care stau la bloc primesc ajutoarele lunar, iar cei care stau la case primesc banii anticipat pentru întreaga perioadă a sezonului rece. „Eu nu pot să spun decât că alexăndrenilor care locuiesc la case şi beneficiază de ajutor social le dăm 58 de lei pe lună, pentru ceilalţi se dau ajutoare în funcţie de venituri“, mai spune Verginia Krumes. În funcţie de veniturile pe membru de familie, alexăndrenii de la blocuri vor primi sumele procentual, de la 10% până la 90% din valoarea întreţinerii. În schimb, alexăndrenii care au centrală proprie şi se încălzesc cu gaze naturale, primesc o sumă cuprinsă între 19 şi 262 de lei.
  Preşedinta condominiului 32 din Alexandria, Simona Năstase, a fost, astăzi, printre primii care au venit să ia formularele pentru locatari. „Am vrut să vin cât mai repede ca să pot la rândul meu să distribui cererile oamenilor. Mi s-a explicat clar cum trebuie completate şi acum acelaşi lucru o să le spun şi eu alexăndrenilor din condominiul meu“, ne-a spus Simona Năstase.

Termen
Alexăndrenii de la case trebuie să depună formularul completat şi declaraţia pe propria răspundere până la 25 octombrie, iar preşedinţii de asociaţii de proprietari, la 12 noiembrie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite