Se caută căpşunari pentru Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexăndrenii dispuşi să plece la muncă în străinătate pot apela la AJOFM Teleorman.Instituţia a anunţat că sunt disponibile 400 de locuri pentru campanie de cules de căpşuni în Spania.

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman începe selecţia pentru alexăndrenii dispuşi să meargă la cules de căpşuni în regiunea Hueva-Spania, pentru o perioadă de trei luni, începând cu luna februarie 2011. Căpşunarilor li se promite un câştig  de 37,81 euro pe zi şi asigurări medicale de 83,86 euro pe lună. Cunoaşterea limbii spaniole şi experienţa la cules de căpşuni nu reprezintă condiţii pentru ocuparea locurilor de muncă din regiunea Hueva. „ Nu se impun criterii deosebite de selecţie. Angajatorul intervievează şi el decide pe cine alege” ne-a spus Iuliana Bădică, purtător de cuvând AJOFM Teleorman. Solictanţii trebuie să aibă în schimb rezistenţă fizică la efort prelungit. Cazarea femeilor va fi asigurată de angajator, acestea urmând să plătească doar 1 euro pe zi. Bărbaţii vor trebui să îşi caute singuri cazare. Pentru cele trei luni de muncă la cules de căpşuni, câştigul poate ajunge la aproximativ 3400 de euro, ceea ce înseamnă aproape 14.000 de lei. Doritorii care vor să ocupe un post de căpşunar trebuie să se grăbească, data limită de depunere a dosarelor fiind 19 noiembrie 2010. „ Dosarul trebuie să cuprindă cerere tip, copie după actul de identitate sau paşaport , CV model Europas în limba română, cazier judiciar şi adeverinţă de la medicul de familie din care să reiasă că solicitantul este apt de muncă” a spus Iuliana Bădica, purtătorul de cuvânt al AJOFM Teleorman.

Căpşunarii care au mai fost în Spania  vor să se întoarcă

În primăvara acestui an , prin AJOFM Teleorman au mai plecat 16 persoane la cules de căpşuni. Reprezentanţii AJOFM se aşteaptă ca printre solicitanţii care vor depune dosare pentru a pleca la cules de căpşuni să se numere persoane care au mai fost în Spania. „ Au venit deja câţiva să întrebe despre program şi câştig, dintre cei care au mai fost. Ei sunt deja în baza noastră de date şi i-am anunţat pe cei care au mai fost plecaţi despre noua sesiune”, ne-a spus Iuliana Bădica.
Daniel Buzică, un teleormănean de 37 de ani a mai fost în Spania la cules de căpşuni şi ar vrea să se întoarcă. „ Am fost acum doi ani şi am luat 900 de euro pe lună. Am avut cazare asigurată, condiţii bune. Am câştigat bine zic eu, faţă de salariile de aici. Nu aveam servici nici atunci şi nici acum nu am. Ce să fac, aici nu găseşti de lucru şi oricum dacă m-aş duce pe şantier aş lua maxim 800 de lei. Acolo o să iau aproape 1000 de euro.” ne-a spus bărbatul

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite