Şcoala de dans „ Sibba” a ajuns şi la Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura şcoală de dans la care se predau cursuri de dans sportiv s-a deschis în urmă cu un an la Roşiorii de Vede.Şcoala a ajuns acum şi la Alexandria, la Sala Sporturilor, unde  se ţin cursuri de dans de două ori pe săptămână.

Iniţiatoarea Clubului „ Sibba” este Mirela Haddad din Roşiorii de Vede. Ideea deschiderii unei şcoli de dans sportiv i-a venit din dorinţa de a oferi ceva nou copiilor , dar şi adulţilor cărora le place dansul. A ales pentru club un nume sugestiv „ Sibba”. „ Sibba, în limba arabă înseamnă tinereţe, frumuseţe şi sănătate şi mi s-a părut un nume potrivit pentru un asemenea club, pentru dansul înseamnă tinereţe, frumuseţe şi sănătate” ne-a spus Mirela Haddad.  Clubul deschis în urmă cu un an la Roşiorii de Vede a adunat 60 de cursanţi, copii şi adulţi. După un an de pregătire cu Alexandru Ungureanu, dansator profesionist, prima grupă de vârstă, cea de 7 ani, se pregăteşte acum de competiţii de dans sportiv. „ Vor intra de anul acesta în concursuri. Deja, pentru a-i obişnui cu scena şi pentru a scăpa de trac, am participat la spectacole pe plan local, la baluri”, spune Mirela Haddad.

Se urmăreşte performanţa

Clubul Sibba urmăreşte performanţa, dar şi educarea copiilor şi adulţilor în tainele dansului sportiv. „ Noi suntem mai mult decât un club de dans. Suntem efectiv o şcoală. Încercăm să facem performanţă, o educaţie artistică a copilului. Este vorba şi de dezvoltarea simţurilor muzicale şi, ca bonus, despre o condiţie fizică extraordinară”, susţine organizatoarea clubului, care garantează calitatea cursurilor. Drumul până la dansul sportiv de performanţă, până la samba, cha-cha, jive, vals vienez sau slow-fox nu e uşor. Pentru început cursurile vizează dezvoltarea abilităţilor motrice, ale imaginaţiei. „ După o vreme fiecare cursant va putea să îşi facă singur coregrafia. Până la dansul în pereche se lucrează individual pentru dezvoltarea abilităţilor.”, a  adăugat organizatoarea clubului „ Sibba”.
Un abonament este 150 de lei pe lună
La Alexandria, primul curs al Clubului Sibba s-a ţinut săptămâna aceasta . Zeci de copiii şi adulţi au venit la şedinţa „ demonstrativă” de dans sportiv ţinută de dansatorul Alexandru Ungureanu şi au fost plăcut impresionaţi. Pentru că le-a plăcut ceea ce au văzut, majoritatea părinţilor şi-au înscris micuţii la şcoala de dans, imediat după primul curs. Cursurile se ţin la Alexandria de două ori pe săptămână, în zilele de marţi şi joi de la ora 16.30. „ Un abondament lunar costă 150 de lei, atât pentru copiii, cât şi pentru adulţi. Au venit şi adulţi care au vrut să se înscrie”, a mai spus Mirela Haddad.

CASETA

La Clubul „ Sibba” se învaţă dansuri latino-americane (samba, cha-cha, rumba, paso-doble, jive) şi dansuri standard ( vals lent, vals vienez, slow-fox, tango, quickstep). Pe lângă dansurile sportive, se mai predau şi dansuri de societate, salsa, merengue, rock&roll.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite