Şcoala " Ştefan cel Mare" , premiată la competiţia " Şcoli pentru un viitor verde"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala cu clasele I-VIII „ Ştefan cel Mare” din Alexandria este singura unitate din judeţ premiată la competiţia naţională „ Şcoli pentru un viitor verde”.

La ediţia din 2010 a concursului au participat 2380 de unităţi şcolare, iar şcoala din Alexandria a ocupat locul 8 şi a obţinut menţiune de onoare.
Şcoala „Ştefan cel Mare” s-a înscris în  programul educaţional şi concursul naţional „ Şcoli pentru un viitor verde” la două secţiuni, pentru elevii cu clasele I-IV, şi pentru elevii din ciclul gimnazial. După lansarea concursului în semestrul II al anului şcolar 2009-2010, pentru ambele secţiuni s-au constituit echipele verzi ale şcolii, echipe care s-au implicat în acţiuni ecologice pe durata a patru luni, din februarie, până în mai.
Echipa verde a claselor I-IV a fost formată din 20 de prichindei, îndrumaţi de învăţătoarele Mihaela Zalana, Florica Soare şi de coordonatoare proiectului înv. Elena Croitoru. Elevii au contribuit la amenajarea unui colţ verde al şcolii, unde au fost expuse desenele şi realizările acestora pe parcursul celor patru luni în care s-a derulat concursul. Sub genericul „ Stop poluării...start imaginaţiei” , elevii au dat frîu liber imaginaţiei şi au confecţionat costume din materiale reciclabile cu care au organizat o paradă. „ Copiii au demonstrat că o bogată imaginaţie şi au venit la paradă cu costume interesante, de la rochii de seară făcute din saci de cartofi, până al costume populare, confecţionate din material plastic” ne-a spus coordonatoare proiectului Elena Croitoru. În cadrul unei alte acţiuni desfăşurate în cadrul concursului, elevii din echipa verde au fost antrenaţi în strângerea de deşeuri din pădurea Vedea dar şi din alte zone ale oraşului : „ S-a urmărit dezvoltarea interesului şi responsabilităţii copiilor pentru menţinerea unui mediu curat şi echilibrat, propice vieţii. Copiii au participat la picnicuri în aer liber cu alimente sănătoase,  au făcut plimbări pe jos, au colectat hârtie care a fost dusă la un centru de reciclare” ne-a mai spus coordonatoarea proiectului.
Toate acţiunile derulate de echipa verde a claselor I-IV au fost strânse într-un jurnal verde care a fost trimis la organizatorii concursului „ Şcoli pentru un viitor verde”.  Evaluarea comisiei naţionale de concurs le-a adus micilor ecologişti 36 de puncte dintr-un maxim de 40 de puncte, clasându-i pe locul 8 la nivel naţional. Prichindeii se pregătesc acum să participe la gala premiilor „ Şcoli pentru un viitor verde” care se va desfăşura sâmbără, 2 octombrie, la Bucureşti. „ Copiii vor merge să-şi ia diplomele şi însemnele de câştigători, vor participa la tombolă şi vor câştiga produse educaţionale pentru şcoală”. Micuţii ecologişti sunt mândri de realizările lor şi spun că au învăţat multe despre protejarea naturii în cadrul acestui proiect.

După succesul înregistrat în acest an la proiectul naţional „ Şcoli pentru un viitor verde”, unitatea din Alexandria se pregăteşte să se înscrie şi a ediţia din 2011 a aceluiaşi program.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite