Scandalul de la Biserica Buzescu capată iz penal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Dosarul cu acuzaţiile de furt făcute de sătenii din Buzescu împotriva  preoţilor fraţi Moşu a ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman. Anchetatorii au înregistrat dosarul care cuprinde sute de file şi susţin că sunt indicii de comitere a unor infracţiuni, precum furt, înşelăciune, delapidare.

  Scandalul iscat la Biserica din Buzescu la începutul acestui an s-a mutat la Parchet. Enoriaşii nu au fost mulţumiţi de răspunsul dat de Episcopia Alexandriei şi Teleormanului în urma căruia preoţii acuzaţi de furt, Ciprian şi Dan Moşu, dar şi preotul lor de suflet, Dragoş Ivănescu, pe care îl vor înapoi au fost sancţionaţi cu avertisment pentru neregulile găsite în gestionarea banilor lăcaşului de cult. „Din răspunsul dat de Episcopie, eu personal nu am înţeles nimic. Ne spune că s-au găsit nereguli şi că îi sancţionează cu avertisment. După cum am promis nu vom renunţa la protestele noastre. Am depus dosarul cu chitanţele emise de preoţii Moşu pe sume mult mai mici decât erau date de enoriaşi şi la parchet, iar astăzi (n.r. ieri), am venit cu completări, pentru că am strâns mai multe chitanţe şi mărturii de la oameni”, ne-a spus Aristide Lazăr, un enoriaş din comuna Buzescu. Omul a mers din nou şi la Episcopie, unde a cerut să se mai facă o anchetă, a depus dosarul care cuprinde 860 de chitanţe, a primit un număr de înregistrare, dar nu a putut vorbi cu Presfinţitul Galaction Stângă, pentru că era plecat din localitate.

image

„Noi am mers şi la Patriarhie la Bucureşti şi acolo ne-au învăţat cum să punem la punct acest dosar. Acum este pus în ordine, avem chitanţele cu mărturiile oamenilor. Voi merge şi la parchet cu aceste completări”, a mai spus Aristide. Pe lângă aceste chitanţe, oamenii au la dosar şi o serie de documente, prin care renovarea bisericii s-a făcut cu bani grei, care nu sunt justificaţi.

image

Ba, mai mult, pentru reabilitarea lăcaşului de cult, care este declarat monument istoric, preotul paroh Ciprian Moşu nu a cerut aprobarea Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu, iar sătenii l-au reclamat şi la această instituţie.

Sunt indicii că s-au comis infracţiuni
Dosarul cu acuzaţiile de furt a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman. Purtătorul de cuvânt al parchetului, procuror Traian Nedelcuţă susţine că ar fi indici pentru comiterea unor infarcţiuni. „Colegul meu căruia i-a fost repartizat dosarul l-a înaintat pentru cercetări la IPJ, Serviciului de Investigare a Fraudelor. Dosarul a primit număr unic de înregistrare şi cuprinde mai multe sesizări cu privire la comiterea unor infracţiuni. Dacă în urma cercetărilor se constată că sesizarea are temei, preoţii ar putea fi acuzaţi de furt, înşelăciune, delapidare, asta în funcţie de rezultatul cercetări. Aste nu înseamnă însă, că în acest moment, preoţii sunt învinuiţi sau inculpaţi sau că s-a început urmărirea penală împotriva lor”, a spus procurorul Nedelcuţă.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite