RĂZVAN MĂDĂLIN BUMBAC, tehnicianul gastronom care participă şi la acţiuni cultural-artistice.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Tânărul vrea să urmeze şi o facultate de gastronomie şi merge la olimpiada naţională de tehnician gastronom.

  Mădălin este unul dintre elevii cu care Grupul Şcolar Tehnic din Alexandria se mândreşte. Deşi iniţial a intrat la şcoala profesională, după doi ani şi-a continuat studiile în cadrul aceluiaşi liceu, la secţia de Tehnician-Gastronomie, profil Turism şi Alimentaţie. „Am un verişor care a terminat liceul tot aici şi de mic mi-am dorit să mă fac barman sau ospătar. Am văzut reportaje la televizor cu ospătari şi mi-au plăcut foarte mult. Aşa am luat decizia să dau la acest profil”, ne-a spus Mădălin. Ambiţios din fire, tânărul a învăţat foarte bine şi în clasa a XI-a a participat pentru prima dată la olimpiada de ospătar-chelner. „Anul trecut am mers la olimpiada naţională de ospătar-chelner, care s-a ţinut la Galaţi, unde am obţinut menţiune. Şi anul acesta, am luat locul I la faza judeţeană şi voi merge naţională, care se va ţine pe 17 aprilie la Hunedoara. La aceste concursuri, pe lângă proba teoretică, avem şi o probă practică. Învăţăm cum să gătim, să aranjăm mesele unui restaurant pentru diferite evenimente şi modul cum se aşază mâncarea în farfurie. Învăţăm şi despre igienă, care în acest domeniu este foarte importantă”, a mai spus adolescentul. Tânărul a lucrat pe perioada vacanţelor de vară la trei terase din oraş, ca ospătar. „Două veri am lucrat ca ospătar. Mi-a plăcut foarte mult şi chiar m-am descurcat”, a precizat băiatul.

Este pasionat de fotbal
Încă din şcoala generală, Mădălin se implica în toate activităţile şcolare. „Am terminat şcoala generală la Poroschia şi aici eram în echipa de fotbal a şcolii. În clasa a VII-a şi a VIII-a am ocupat locul II cu echipa la Campionatul de Fotbal Judeţean. De asemenea, eram şi în corul şcolii şi mergeam la diferite acţiuni la Biblioteca Judeţeană şi chiar ma fost la un concurs organizat la Turnu, unde au participat mai multe coruri din judeţ. Aici am luat locul III. Ajuns la liceu, mă implic şi aici în activităţile liceului. Merg la Parada Europei şi la orice alte acţiuni cultural-artistice”, a adăugat Mădălin.
Tânărul ştie deja ce facultate vrea să urmeze, şi anume Facultatea de Gastronomie a Universităţii Valahia din Alexandria. „M-am interesat deja şi ştiu că Universitatea Valahia are acest profil. Voi încerca să mă angajez după liceu, dar în acelaşi timp să merg şi la facultate, pentru că sunt sigur că dacă merg la cursuri voi avea foarte multe lucruri de învăţat în acest domeniu şi vreau să mă perfecţionez”,  a mai spus băiatul.

PROFIL
Născut: 8 august 1992, în Alexandria
Studii: elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Tehnic din Alexandria
Familie: singur la părinţi

ÎNTREBĂRI
O ajuţi pe mama ta în bucătărie?
„Da, foarte mult. Îmi place să o ajut în special atunci când face prăjituri. Ingredientele eu le pregătesc. Când ne pregătim să punem masa, tatăl meu îmi zice: «Ospătar, aşează masa!»”
Unde ţi-ar plăcea să lucrezi, după ce termini studiile?
„Mi-aş dori foarte mult să plec la muncă în străinătate. Am o mătuşă în Marea Britanie şi acolo vreau să mă duc. Se câştigă mult mai bine afară, decât aici”

Ce-i place
„Îmi place să ies cu prietenii, să socializez şi să-mi fac prieteni noi. Mai îmi place să desenez şi să îi ajut pe părinţii mei în gospodărie”

Ce nu-i place
„Nu-mi place să fiu cicălit toată ziua, să fiu bătut la cap. Nu-mi place să mi se spună de prea multe ori ce am de făcut. Nu-mi place biologia şi chimia”

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite