Poliţiştii din Trivalea Moşteni reţinuţi pentru corupţie. Au fost prinşi în timp ce primeau şpagă 200 de lei de la un şofer.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Mihai Dumitrică, Teodor-Valentin  Negoiţă şi Nicoleta Alina Negrotă, toţi trei poliţişti în comuna Trivalea Moşteni au fost reţinuţi ieri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman. Aceştia sunt acuzaţi de luare de mită.

  Mai exact agenţii de poliţie primeau sume de bani de la şoferii care încălcau regulile de circulaţie, pentru a nu primi pedeapsa cuvenită. Ilegalităţile celor trei poliţişti au ajuns la urechile anchetatorilor care aseară le-au organizat flagrant.

S-au lăcomit la bani

Acţiunea de aseară i-a vizat pe Mihai Dumitrică şi Valentin Teodor Negoiţă, acesta din urmă având şi calitatea de şef de post în localitate. Pentru a nu-i lua permisul unui şofer aceştia i-au pretins suma de 200 de lei, bani pe care nu au mai apucat să îi primească pentru că au fost săltaţi de oamenii legii. Potrivit unui comunicat emis de Parchetul Teleorman la începutul acestei luni Mihai Dumitrică şi Nicoleta Negrotă au luat aceeaşi sumă de la un alt conducător auto, care fusese prins nerespectând regulile de circulaţie şi care a fost sancţionat cu avertisment. Cei trei poliţişti care ar fi trebuit să apere cetăţenii şi să aplice legea, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind cercetaţi pentru luare de mită. În acest moment, ei sunt prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. 

Conducerea IPJ astfel de fapte nu aduc cinste instituţiei

Pentru că o astfel de situaţie nu s-a mai întâmplat de foarte mulţi ani în Teleorman şi de obicei poliţiştii erau cei care anunţau Serviciul judeţean Anticorupţie, faptele de corupţie, IPJ Teleorman nu vrea să se pronunţe cu privire la vinovăţia celor trei angajaţi. „Fără a ne pronunţa cu privire la vinovăţia sau nevinovăţia acestora, facem precizarea că ne delimităm de orice act ilegal comis de persoanele respective. Situaţiile de acest gen sunt rare şi nu caracterizează atitudinea poliţistului teleormănean. Ele aruncă o lumină nefavorabilă asupra instituţiei şi asupra tuturor celorlalţi poliţişti, care au înţeles să îşi exercite atribuţiile de serviciu cu profesionalism. Conducerea inspectoratului nu tolerează abaterile de la statutul de poliţist şi va face toate demersurile legale pentru identificarea şi tragerea la răspundere a celor care dezonorează, prin nerespectarea normelor etice şi deontologice, meseria de poliţist”, a spus Adrian Ilicea, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite