Piaţa Peco, investiţie inutilă de 3,6 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa Peco modernizată de Primăria Alexandria cu peste 3 milioane de lei, nu reprezintă o atracţie nici pentru cumpărători şi nici pentru comercianţi.Din cele 70 de mese în cele mai bune zile de piaţă sunt ocupate doar 8.

Modernizarea Pieţei Peco a fost finalizată la sfârşitul anului trecut. Municipalitatea a vrut să ofere celor peste 5000 de locatari ai cartierului Peco, de la marginea oraşului, o piaţă nouă. Locul vechilor tarabe şi a tonetelor de pe marginea complexului a fost luat de mese moderne şi spaţii comerciale închise. Piaţa a fost acoperită şi lângă aceasta a fost amenajat un loc de parcare destinat producătorilor agricoli. La mai bine de 10 luni de la inaugurarea obiectivului care a costat peste 3.000.000 de lei, în Piaţa Peco bate vântul şi la propriu, şi la figurat. Puţinii comercianţi care vin aici se plâng nu doar de lipsa cumpărătorilor, ci şi de condiţiile în care stau, pentru că în piaţa acoperită doar cu o copertină, este în permanenţă curent.
Azi dimineaţă, din cele 70 de mese erau ocupate doar 8. Dumitru Pisică, un agricultor venit din Poroschia să vândă  pătrunjel ne-a spus că, în alte zile, prezenţa comercianţilor este şi  mai mică : „ Nu vin mulţi ţărani aici pentru că nici cumpărători nu sunt. Vânzarea merge prost şi aici în piaţă este foarte curent. Bate vântul din toate părţile. Poate dacă ar fi fost altfel concepută, să fie închisă, altele ar fi fost condiţiile şi poate venea şi lumea să cumpere. Să vedeţi la iarnă, că ne acoperă zăpada aici.” ne-a spus Dumitru Pisică.
Comercianţii spun că vânzarea este slabă din cauza faptului că nu alexăndrenii nu mai au bani. „Înainte veneau de la fabrica de rulmenţi sau de la unitatea militară, că erau angajaţi acolo şi treceau şi prin piaţă să îşi facă cumpărăturile. Acum cine să mai vină dacă unitatea s-a desfiinţat, iar la Rulmentul mai sunt doar câţiva angajaţi.” ne-a spus Anghelina Flămânzeanu, de 73 de ani, pensionară din Nanov. Femeia vine în Piaţa Peco de câteva ori pe săptămână să vândă lapte, dar de cele mai multe ori se întoarce acasă cu marfa nevândută. O masă în Piaţa centrală se închiriază cu 5,5 lei pe zi, dar comercianţii spun că sunt zile în care nu acoperă taxa cu ceea ce scot din vânzare.  Locatarii din Peco spun că piaţa e prea săracă şi preferă să meargă 2 kilometri până la piaţa din centru. „ Tot acolo e mai bine, aici arată deplorabil, chiar dacă e nou, nici nu ai ce să cumperi” ne-a spus Ileana Pătraşcu, de 35 de ani din Peco.

Conducerea SC Pieţe Târguri încearcă, în zadar, să facă obiectivul atractiv

Modernizarea pieţei Peco a presupus şi amenajarea unor spaţii comerciale pe marginea acesteia. Deşi au trecut peste 10 luni de la deschiderea pieţei, doar 8 din cele 14 spaţii sunt ocupate. Restul au rămas goale, în aşteptarea chiriaşilor. Faptul că modernizata Piaţă Peco rămâne în continuare goală este cunoscut şi de SC Pieţe Târguri SRL, serviciu care are în subordine acest domeniu. „ Cred că este goală pentru că locuitorii din zona Peco preferă să vină în Piaţa Centrală. Noi am toto încercat să atragem comercianţi, sâmbăta şi duminica, nu se plăteşte taxă de masă, dar degeaba.” ne-a spus Cecilia Avram, şef serviciu SC Pieţe Târguri.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite