Parcare subterana cu 185 de locuri sub parcul Cinema

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile alexăndrene au început demersurile pentru un proiect ambiţios: o parcare subterană cu 185 de locuri, sub parcul de lângă fostul cinematograf.Primul pas făcut de edili fost asocierea cu o firmă privată, SC Solaris Project SRL.

Iniţiativa a venit din partea firmei Solaris care şi-a arătat printr-o scrisoare de invenţie disponibilitatea de a investi în acest proiect. Consilierii locali au aprobat asocierea cu SC Solaris Project SRL din Bucureşti, reprezentantă a grupului Vesta, şi acum urmează semnarea contractul. Primăria pune la dispoziţie terenul de 4312 m.p, iar Solaris se angajează să asigure finanţarea şi realizarea celor 185 de locuri de parcare. Asocierea va avea o valabilitate de  49 de ani.

A mai existat o tentativă în 2008

Realizarea unei parcări subterane în Alexandria este un vis mai vechi al primarului Drăguşin. Acesta recunoşte că obiectivul a fost un punct forte al programului său electoral. O tentativă de realizarea a unei parcări subterane a mai existat în 2008. Primăria s-a asociat atunci cu Luxba, o firmă spaniolă. Investitorul se angajase la vremea respectivă să realizeze o parcare subterană cu 192 de locuri, în schimbul unui teren pe care ar fi urmat să construiască o clădire de birouri care să-i rămînă în administrare. Proiectul nu s-a concretizat, deoarece Luxba a constatat că din cauza structurii solului din locaţia respectivă, parcarea nu se putea realiza.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite