PROTEST: Salariaţii de la spital îşi cer primele de stabilitate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victoria Clinceanu, lider de sindicat Sanitas şi Lidia Tudorică, lider sindicat spital, au fost chemate de acasă
Victoria Clinceanu, lider de sindicat Sanitas şi Lidia Tudorică, lider sindicat spital, au fost chemate de acasă

  Aproximativ 100 de salariaţi ai Spitalului Judeţean din Alexandria au recurs azi-dimineaţă la un protest spontan, pentru a-şi manifesta nemulţumirea legată de neacordarea primei de stabilitate pe ultimii doi ani.

  Cei 750 de salariaţi ai Spitalului Judeţean nu au primit nici în 2009, nici în 2010 prima de stabilitate care a fost abrogată prin Legii 330/2009. Sindicatul Sanitas a acţionat în judecată Ministerul Sănătăţii pentru acordare acestor prime, a câştigat procesele şi inclusiv recursurile făcute de minister. „Salariile noastre au scăzut cam cu 35-40% în ultimul an, prin reducerea salarială de 25% şi neacordarea tichetelor de masă şi a primelor de stabilitate. Înainte se acordau două prime de stabilitate pe an. Prima de stabilitate are pentru fiecare salariat valoarea unui salariu de încadrare, se împărţea la 12 luni şi fiecare primea lunar o sumă în plus la salariu. În media aceasta era de 100 de lei pe lună”, ne-a spus preşedintele Sanitas Teleorman, Victoria Clinceanu.
  Angajaţii spitaluui au aflat de rectificarea bugetară care a adus unităţii din Alexandria 2 milioane de lei, în urmă cu câteva zile. Oamenii s-au aşteptat ca, odată acordaţi aceşti bani, să îşi primească măcar o parte din primele de stabilitate din 2009. Conducerea spitalului este însă de altă părere. „Am primit 2 milioane de lei recent, dar din aceşti bani trebuie să trăim. Avem datorii de 10 milioane de lei la furnizori şi alte servicii. Avem salarii de plătit şi utilităţi”, a spus Florentina Cătrună, managerul Spitalului Judeţean din Alexandria. Conducerea unităţii afirmă că va acorda primele de stabilitate atunci când vor exista bani suficienţi şi când va exista cadru legal pentru acordarea acestora. ”Oamenii au dreptul la aceşti bani, e munca lor, şi ei într-adevăr muncesc, având în vedere că realizăm servicii peste contractul cu CAS, dar deocamdată, nu sunt bani”, a mai spus managerul spitalului.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite