PROIECT: Elevii din cinci ţări, la vânătoare de comori în Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima întâlnire de lucru
Prima întâlnire de lucru

  Liceul teoretic „Constantin Noica” din Alexandria derulează proiectul „La vânătoare de comori europene”, proiect Comenius finanţat de Uniunea Europeană. Unitatea are ca parteneri elevi şi profesori din Turcia, Slovacia, Spania şi Italia care au venit la Alexandria pentru prima etapă a proiectului.

  Prima întâlnire a partenerilor proiectului Comenius se derulează zilele acestea la Alexandria. 24 de elevi şi dascăli din Italia, Spania, Slovacia şi Turcia au venit ieri în oraş pentru prima vânătoare de comori europene din cadrul proiectului, ei fiind găzduiţi de cei 26 de parteneri români, elevi şi profesori de la liceul din Alexandria. „Este prima întâlnire din cele cinci prevăzute în proiect. Cei 24 de oaspeţi vor cunoaşte pentru început oraşul şi apoi vom trece la elaborarea produsului finit al proiectului, care constă într-un joc. Practic, după fiecare vizită din fiecare ţară se va constitui o tabelă de joc, un joc de vânătoare de comori europene, comorile fiind reprezentate de monumente istorice din fiecare oraş. Scopul este cunoaşterea valorilor şi istoriei locale”, ne-a spus Mădălina Teodorescu, coordonatoarea de proiect de la Liceul teoretic „Constantin Noica” din Alexandria .
Prima „vânătoare” a avut loc azi-dimineaţă. Elevii din cele cinci ţări au constituit echipe mixte şi au plecat din faţa Liceului „C-tin Noica” într-un traseu, cu opriri la monumentele istorice din oraş. Fiecare echipă a primit o hartă a monumentelor, iar la fiecare oprire au primit indicii şi au fost nevoiţi să susţină probe  pentru a putea pleca mai departe către următorul monument.  „Probele pe care le-au susţinut au avut legătură cu monumentele. Spre exemplu, la statuia interpretului Liviu Vasilică proba a constat în interpretarea unui cântec”, ne-a spus Mariana Gună, profesor de limba engleză, implicat în proiect. Elevii s-au arătat extrem de încântaţi de vânătoarea de comori: „Este o experienţă nouă pentru noi. În primul rând legăm prietenii şi cunoaştem obiceiuri şi tradiţii din alte ţări. În al doilea rând, acţiunile în care suntem implicaţi suntem extrem de antrenante. Practic, cunoşti istoria locului, la faţa locului, într-un mod inedit care nu are cum să te atragă”, ne-a spus Andrei Tawadrous, elev în clasa a XI-a la Liceul „Constantin Noica” din Alexandria.
Următoarea oprire, comorile din Slovacia
După prima etapă a proiectului de la Alexandria, va veni rândul elevilor şi profesorilor români să plece la vânătoare de comori în alte ţări. „Prima oprire va fi Slovacia, oraşul Vel ke Kapusany, în luna februarie a anului viitor. Vor urma vizite în Turcia, Spania şi Italia. Produsul finit va fi un joc de căutări de comori cu cinci tabele de joc, fiecare tabelă reprezentând harta cu monumente din fiecare oraş vizitat de elevi. Vom realiza şi un DVD, cu etapele din proiect şi un site”, ne-a mai spus coordonatorul de la liceul din Alexandria.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite