PREMIERĂ: Preotul Dragoş vrea să intre în greva foamei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Dragoş Ivănescu
Preotul Dragoş Ivănescu

  Dragoş Ivănescu, preotul de suflet al buzeştenilor a făcut cerere la Prefectură prin care solicită aprobarea intrării în greva foamei. Singura doleanţă a preotului este ca fraţii preoţi Moşu să fie transferaţi de la Biserica „Sf. Voievozi”, aşa cum cer sătenii.

  Scandalul de la biserica din Buzescu durează de aproape şase luni de zile şi se pare că nu se va termina curând. Preotul de suflet al enoriaşilor din Buzescu, Dragoş Ivănescu a înaintat Prefecturii Teleorman o cerere prin care anunţă că va intra în greva foamei săptămâna aceasta. „Am depus la prefectură o cerere prin care anunţ că voi intra în greva foamei. Am discutat şi cu prefectul care mi-a spus că se va acupa de acest caz şi mi-a dat acordul verbal pentru a putea face grevă”, ne-a spus Dragoş Ivănescu. Acest gest al preotului vine după ce Episcopia Alexandriei şiTeleormanului nu a ascultat doleanţele sătenilor, care nu îi mai vor pe fraţii preoţi Ciprian şi Dan Moşu şi pe care îi acuză că au furat bani din visteria bisericii. „Eu nu intru în greva foamei pentru mine, ci pentru a se face dreptate. Vreau ca preoţii Moşu să fie transferaţi, pentru că asta este dorinţa majorităţii buzeştenilor, iar eu mă alătur poporului”, a mai spus preotul.
Grevă în loc de concediu de odihnă
Pentru a nu avea probleme la locul de muncă, preotul Ivănescu a depus o cerere la Episcopie prin care solicita concediu de odihnă, cerere care i-a fost aprobată. „Mi-am luat concediu de odihnică în perioada 10.06.2011-15.07.2011, pentru că vreau să stau acolo zi şi noapte. Voi protesta în faţa bisericii din Buzescu, pentru nedreptăţile la care sunt supuşi enoriaşii, pe care eu i-am slujit timp de zece ani”, a precizat preotul de suflet al buzeştenilor. Presfinţitul Galaction Stângă a auzit de gestul pe care doreşte să îl facă Dragoş Ivănescu şi susţine că acţiunea ar fi una greşită. „Preotul Dragoş Ivănescu va face o mare greşeală dacă recurge la acest gest, pentru că încalcă grav canoanele şi rânduielile bisericeşti. Orice acţiune a preoţilor trebuie făcută cu probarea forului bisericesc, iar preotul Dragoş Ivănescu nu a solicitat aprobarea şi orcium nu ar primi-o”, a declarat PS-ul. De când preotul Dragoş Ivănescu a fost mutat disciplinar la biserica din Găvăneşti, slujbele de duminică se ţin cu jadarmii şi poliţia la uşă. Oamenii au depus dosare cu dovezi care arată că fraţii Moşu au băgat mâna în visteria bisericii la Episcopie. Conflicul a luat chiar iz penal, după ce Episcopia i-a sancţionat cu avertisment pe preoţi şi au depus acelaşi dosar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman. Aşadar, cazul de la Buzescu este acum cercetat de poliţişti. Enoriaşii nu vor acum decât ca cei doi preoţi Moşu să fie transferaţi. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite