O elevă de liceu bătută cu bestialitate în stradă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Fata de 17 ani de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” a ajuns la spital, după ce a fost bătură de un grup de eleve de la Liceul “C-tin Noica” la ieşirea de la ore.

  Incidentul s-a petrecut în apropierea liceului. Un grup de opt fete de la Liceul “C-tin Noica” a aşteptat-o pe Ionela, elevă în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic la ieşirea din şcoală şi au sărit pe ea în plină stradă. Între victimă şi una dintre agresoare, de numai15 ani, exista un conflict mai vechi, iscat de disputa pe un băiat pe care ambele şi-l revendicau drept iubit. Atât victima, cât şi “capul” agresoarelor  provin din comuna Băbăiţa şi se cunoaşteau de mai multă vreme.
   În urma incidentului, Ionela s-a ales cu zgârieturi severe pe faţă provocate de unghiile false ale bătăuşelor şi a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria. “Fata a venit zgâriată pe faţă. Am înţeles că cele care au atacat-o au avut unghii false şi i-au provocat răni. Am anunţat şi poliţia”, ne-a spus Monica Roşu, directorul medical al Spitalului Judeţean din Alexandria.

“Victima” este un elev bun al Liceului Pedagogic
Speriată şi ruşinată de ceea ce a păţit, Ionela refuză să facă vreun comentariu asupra incidentului. Cazul a ajuns însă în atenţia conducerii Liceului Pedagogic. “Situaţia este regretabilă mai ales că eleva noastră este un copil bun, cu medie peste 9.00, este în echipa de handbal a şcolii. Am înţeles că au atacat-o opt-nouă fete de la Noica şi au zgâriat-o cu unghii false, aşa că a ajuns la spital. S-a întâmplat pe o stradă din apropierea liceului, după orele de curs, unde ea a fost aşteptată la ieşirea de la ore de acele fete de la Liceul Noica. Am înţeles că ele au încercat să intre şi în liceu, dar noi avem pază”, ne-a spus Silvia Botez, directorul Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat”.

 Poliţia aşteaptă să se depună o plângere
Sesizaţi de spital, poliţiştii au stat de vorbă cu victima care le-a confirmat agresiunea, dar , pentru că nu s-a depus nicio plângere, nu au demarat o anchetă. “Incidentul s-a petrecut la intersecţia străzilor Negru Vodă cu Mihail Kogălniceanu. Este vorba despre un conflict între două fete de 15 şi respectiv 17 ani. Conflictul a plecat de la prietenia cu acelaşi băiat. În urma altercaţiei, fata de 17 ani a ajuns la spital. Colegii mei au fost la spital, au discutat cu fata şi i-au spus că ea sau părinţii ei pot veni să facă plângere. Este necesară plângerea prealabilă pentru ca agresoarele să fie trase la răspundere”, a declarat Adrian Ilicea, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman.

 Conducerea liceului unde învaţă “agresoarele” nu au declanşat încă ancheta
Conducerea Liceului “C-tin Noica”, unitatea unde învaţă bătăuşele nu a declanşat încă o anchetă internă, pentru că directorul este plecat într-o deplasare în străinătate. Potrivit directorului adjunct, problema e de competenţa poliţiei. “Nu s-a petrecut la noi în şcoală, nici în timpul orelor de curs. Este regretabil că sunt implicaţi elevi ai şcoli. Vom analiza şi noi situaţia”, a spus Elena Tecşor, directorul adjunct al Liceului “C-tin Noica”.

  Elevele agresoare riscă exmatricularea

image

Cazul a ajuns şi în atenţia conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman. “Nu am primit nicio sesizare scrisă, dar am auzit de caz. Conducerile şcolilor trebuie să gestioneze problema internă. Am discutat cu doamna Botez (nr. directorul Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat”, am înţeles că dl. Alexe (n.r. directorul Liceului “C-tin Noica”) este plecat în străinătate. Când acesta se va întoarce, acolo trebuie să se declşanşeze o anchetă. Este obligatoriu, să se facă o anchetă la nivel de şcoală”, a declarat inspectorul general Constantin Amarie.
Şeful ISJ Teleorman spune că elevele care se vor găsi vinovate vor suporta sancţiuni, potrivit regulamentului şcolar. “În funcţie de gravitatea faptei lor, pot primi mustrare în faţa colectivului clasei sau în faţa consiliului de administraţie al şcolii. Se pot alege cu nota scăzută la purtare, cu mutarea disciplinară în altă clasă sau şcoală, sau chiar cu exmatricularea”, a mai spus inspectorul general.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite