Miliardarul Negoiţă, baronul Dragnea şi senatorul Miky Şpagă, cei mai bogaţi aleşi din Teleorman!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Judeţ sărac, Teleormanul nu se poate lăuda cu prea multe, dar în mod paradoxal este condus şi reprezentat de oameni cu averi de invidiat. Cel mai bogat parlamentar este Robert Negoiţă, a cărui declaraţie de avere numără zeci de case, terenuri şi conturi. Mai marele judeţului, Liviu Dragnea este şi cel mai bogat ales local.

  Dintre cei nouă parlamentari de Teleorman, Robert Negoiţă este de departe cel mai bogat ales. Declaraţia de avere a acestuia depusă în 2010 numără 17 pagini, în care sunt înghesuite zeci de terenuri, case, conturi şi active. Pe câteva pagini se întind terenurile deţinute de miliardar: 32 de suprafeţe arabile în Popeşti Leordeni şi 20 intravilane în Voluntari, Afumaţi, Constanţa, Popeşti Leordeni.
   Miliardarul care reprezintă în Parlament teleormănenii din zona Turnu Măgurele enumeră în document 66 de clădiri: patru case de locuit în Voluntari şi Constanţa , un spaţiu de producţie de 1000 de m.p. în Afumaţi, un subsol de bloc de 1000 de m.p în Bucureşti şi 61 de apartamente în Popeşti Leordeni. Negoiţă nu şi-a trecut în declaraţia de avere nicio maşină şi nici bijuterii sau obiecte artă. Pe alte câteva pagini se întind conturile deţinute la diverse bănci. Numărul conturile este aproape egal cu numărul creditelor şi leasingurilor, pentru că deputatul s-a şi împrumutat ca să-şi susţină afacerile. Venitul realizat din salariul de deputat-58.390 de lei este cu mult mai mic decât veniturile obţinuite din investiţii care însumează peste 12 milioane de euro. Averea lui Robert Negoiţă şi a fratelui său cu care este partener în afaceri este estimată la 350-380 milioane de euro. Contactat de reporterii ADS, Robert Negoiţă a declarat că a depus şi declaraţia din 2011 cu veniturile aferente anului 2010. “Am o firmă de avocatură care se ocup de asta. Nu ştiu de ce nu apare pe site-ul ANI. Ceva modificări sunt, dar nu pot să vă spun că nu m-am ocupat eu”, a spus Robert Negoiţă.
   Baronul Dragnea: trei terenuri, casa de 6000 de m.p., spaţii de producţie, hotel şi nicio maşină

Dragnea este hotărât să renunţe la Consiliul Judeţean Teleorman pentru un post de deputat

Ultima declaraţie de avere publicată de Liviu Dragnea datează din 2010 şi potrivit bunurilor şi venitrilor trecute în document, mai marele judeţului este al doilea în topul aleşilor bogaţi, după miliardarul Negoiţă. Baronul care stăpâneşte judeţul de 12 ani are trei terenuri la Alexandria, Turnu Măgurele şi Buşteni de 11.123 de m.p. La capitolul clădiri, Liviu Dragnea se poate lăuda cu un apartament în Turnu Măgurele, o casă în Alexandria şi două spaţii de producţie în Turnu. Proprietatea din Alexandria în care se odihneşte şeful judeţului este formată de fapt din patru locuri de casă pe străzile Ion Creangă şi Tudor Vladimireascu şi are o suprafaţă de 6000 de metri pătraţi.

image

Domeniul lui Dragnea este ferit de ochii trecătorilor, fiind înconjurat de o perdea de arbori şi arbuşti şi împrejmuit cu un gard solid. Pe lângă casa impresionantă, pe proprietate există un teren sintetic de tenis cu nocturnă , o cabană pentru paznici. Preşedintele Dragnea nu are nicio maşină, potrivit declaraţiei de avere. Celebrul Aro primit de la socrul său, care apărea în declaraţia de avere din 2007 a dispărut.
   Dragnea a înstrăinat în 2009 casa părintească din Pleaşov, pe care i-a dat-o fratelui său. În declaraţie mai apar acţiunile deţinute de soţie la hotelul Turris din Turnu Măgurele şi câştiguri de peste 5000 de euro din spaţii comerciale. Dragnea a câştigat din salariul de preşedinte al CJ Teleorman 50.281 de lei, iar Bombonica, a adus acasă în calitate de administrator al SC Turris, 25.273 de lei.
Faţă de declaraţia de avere din 2009, în cea din 2010 nu mai apar trei imobile şi şapte terenuri, şi nici datoria de 180.000 de euro pe care Dragnea a avut-o la socrul său. Reporterii ADS au încercat să afle de la Dragnea ce s-a întâmplat cu bunurile care nu mai apar şi de ce preşedintele CJ Teleorman nu a depus o nouă declaraţie, dar acesta nu a fost de găsit.
   Miky Spagă, tablouri, icoane şi bijuterii de 200.000 de lei

image

Şerban Petru Mihăilescu, senator de Teleorman are un teren în comuna Cornu din Prahova de 2156 de m.p, un apartament în Bucureşti şi o casă de vacanţă la Cornu. Mihăilescu a trecut în declatraţia de avere şi autoturismul BMW cumpărat în 2005.
Senatorul are bijuterii, tablouri, icoane, obiecte de artă, hărţi vechi, obiecte decorative în valoare de aproximativ 200.000 de lei, moştenite din familie sau cumpărate. Potrivit declaraţiei de avere, Mihăilescu are în conturi 117.070 de lei, 75.900 de euro şi 6900 de dolari. Soţia senatorului este acţionar la SC Hamex SRL. Veniturile de declaraţia de avere pe ultimul an însumează 157.542 de lei.
   Întrebat dacă se consider un om bogat, senatorul de Teleorman a răspuns: “Această declaraţie e neschimbată de şase ani. Nu am acumulat averi în ultimii şase ani, după cum se vede. Eu consider că la vârsta pe care o am, condiţia mea este  normală. Nu mă consider un om bogat”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite