Medicii fug de spitalele teleormănene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  După ce ministerul a trasformat mai multe centre de sănătate în azile de bătrâni, cadrele medicale care lucrau în aceste instituţii au fost redistribuite către alte spitale.

   Au fost stabilite trei etape de redistribuire, dar pentru că mulţi au rămas pe dinafară, ministerul a hotărât să prelungească perioada de redistribuire cu o săptămână. Astfel, medicii, asistentele, infirmierele şi îngrijitoarele care nu şi-au găsit încă un loc de muncă se pot adresa astăzi şi mâine la DSP Teleorman pentru a opta pentru una dintre variantele puse la dispoziţie de instituţie. „În judeţul Teleorman există conform centralizatorului de posturi, 15 posturi de medici, 8 de infirmiere, 9 îngrijitoare, un farmacist şi un asistent farmacie”, ne-a spus Olivia Filip, purtător de cuvânt al DSP Teleorman.

„Caritas”-ul are cele mai multe posturi vacante
În afară de Spitalul Judeţean de Urgenţă Teleorman şi Spitalul de Psihiatrie Poroshia, toate celelalte unităţi spitaliceşti din judeţ au posturi libere. „Cele mai multe posturi de medici le avem la Spitalul „Caritas” din Roşiorii de Vede, respectiv un specialist dermatovenerologie, specialist  ORL, specialist ATI, specialist ortopedie, specialist nefrologie, specialist BFT şi specialist oftalmologie „, a mai spus Olivia Filip. Medicii nu se înghesuie să aleagă un loc de muncă în Teleorman, pentru că, spun ei, spitalele respective nu oferă condiţii optime de lucru. Aceştia spun că în cazul în care nu vor avea un post bun, vor alege varianta cabinetelor medicale particulare, unde au un program bine stabilit, nu sunt obligaţi să facă ore suplimentare.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite