Medic acuzat că a lăsat un copil să moară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Familia Diaconu din Ţigăneşti îl acuză pe medicul pediatru Gheorghe Pănculescu de malpraxis, după ce fiul lor de 11 ani a murit de septicemie, de la o fractură. La spital s-a făcut deja o anchetă, iar rezultatul este în favoarea medicului pediatru, iar la Colegiul Medicilor, cercetările sunt în curs de desfăşurare.

  O familie din comuna Ţigăneşti acuză un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria de malpraxis. Ei susţin că fiul lor de doar 11 ani, Florin Adrian Diaconu a murit din vina doctorului Gheorghe Pănculescu.

image

„Fiul meu avea un handicap din naştere şi era imobilizat în scaunul cu rotile. Pe 20 februarie, a căzut din pat şi şi-a rupt piciorul. Am mers cu el la spital, iar doctorul Pănculescu i-a pus piciorul în gips. Am stat două zile în spital şi în afară de un algocalmin şi un fenobarbital, altceva nu i-a dat. Pe 22 februarie am plecat acasă şi ne-a zis să revenim după o lună să-i scoată gipsul. Când ne-am dus şi i-a scos gipsul, făcuse rană şi i-a dat antibiotic. Pe 22 martie am plecat la Bucureşti, la «Grigore Alexandrescu», medicul care ne-a primit acolo a rămas uimit de starea proastă în care se afla Florin, l-a spălat, la pansat şi l-a băgat la terapie intensivă. A două zi l-au operat, dar după trei săptămâni de stat la reanimare, chiar în joia mare înainte de Paşte, a murit, pentru că infecţia ajunsese la plămâni, avea septicemie. Medicul Pănculescu nu şi-a dat deloc interesul pentru acest copil, l-a pansat în scârbă. Am auzit că a declarat că ce atâta tam-tam pentru un handicapat”, ne-a spus mama băiatului. Femeia nu vrea decât ca acest medic care le-a provocat o mare suferinţă să nu mai profeseze. „Nu vreau decât să se facă dreptate. Noi nu am făcut nicăieri seiszări, dar când eram la Bucureşti, ne-a căutat cineva de la asociaţia pacienţilor. Medicii de la Bucureşti şi-au dat tot interesul pentru a ne salva copilul”, a adăugat mama.

Ancheta internă a spitalul îl absolvă de vină pe doctor
După ce cazul acestui băiat a apărut în presă, conducerea Spitalului din Alexandria a demarat o anchetă, al cărei rezultat este în favoarea doctorului Gheorghe Pănculescu. „Era un copil cu probleme mari, cu handicap de gradul 1, care nu se ştie cum a căzut. Copilaşul avea 9 kilograme, cât un copil de un an. Prima dată când a venit la noi, avea fractură închisă, deci medicul a acţionat absolut cum trebuie în astfel de situaţii. Şi ancheta internă pe care am făcut-o noi, dar şi cei de la DSP Teleorman a scos la iveală acelaşi lucru: medicul nu are nicio vină. Copilul ăsta nu mergea, nu auzea, făcea convulsii, avea multe alte afecţiuni”, ne-a spus medicul Monica Roşu, purtător de cuvânt al spitalului.
  Deşi familia nu a făcut nicio sesizare în acest sens, Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi a început o anchetă. „Astăzi avem o întrunire, iar după-amiază veţi primi un comunicat de presă”, ne-a spus Alice Drăghici, preşedinta colegiului. Doctorul acuzat de malpraxis, Gheorghe Pănculescu refuză să dea declaraţii.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite