Marius Badea, Moromete a ajuns bancher

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariua Badea este directorul filialei locale a ING
Mariua Badea este directorul filialei locale a ING

  La 11 ani a fost selectat să joace un rol important, al lui Niculae, în filmul „Moromeţii”, însă nu a urmat o carieră actoricească.

  După 23 de ani de la filmarea filmului „Moromeţii”, cel care a jucat rolul lui Niculae, Marius Badea este surprins că încă îl mai recunoaşte lumea. Echipa de producţie a renumitului film, a ajuns în sudul ţării în căutarea copilului care să joace rolul fiului ţăranului Moromete. Aşa au ajuns şi la Şcoala din Poroschia, unde la preselecţie s-a prezentat şi Marius Badea. „După ce au făcut preselecţiile, unde te puneau să spui o poezie şi să dialoghezi cu ei, au rămas în competiţei doar 300 de copii. Toţi aceştia au ajuns la Buftea, unde timp de trei săptămâni, în care în fiecare zi participai la la probe, la sfârşitul zilei ţi se spunea: «Tu pleci acasă, tu rămâi». Până laurmă am rămas doar cinci copii”, şi-a amintit bancherul.
  Dacă în realitate, copilul Marius Badea era în lotul naţional de şah, în film, acesta se chinui să meargă la şcoală. În film, Marius Badea a jucat alături de actori renumiţi, precum Victor Rebenciuc, Mitică Popescu, Luminiţa Ghiorghiu sau Dorel Vişan, iar regia a fost făcută de Stere Gulea. „Faptul că am participat la un aproiect de o asemenea anvergură şi cu actori de marcă a fost ceva care nu putea decât, ca om, să te îmbogăţească şi de care să-ţi aduci aminte toată viaţa”, a mai spus Marius.
  Amintirile de pe platourile de filmări i-au rămas vii şi astăzi. „Mă înţelegeam foarte bine cu toată lumea, ba chiar mă foloseam de drepturile pe care mi le dăduse regizorul. Aveam dreptul să opresc filmările dacă ceva nu-mi convenea. Nu trebuia să spun decât «Stop» şi o luam de la capăt. Tatăl meu venea des pe platourile de filmare, dar când a văzut că opresc filmăriel, a rămas înmărmurit”, mai povesteşte bancherul.
„Aş vrea să mai facem filmul odată”
Marius Badea îşi aminteşte că la premiera filmului „Moromeţii”, de la Scala, când toţi actorii au spus câteva cuvinte după vizionarea filmului, el a spus că ar vrea să mai facă filmul odată. „Când toată lumea aştepta să vadă ce declaram fiecare, eu am urcat pe scenă şi le-am spus că aş vrea să mai facem filmul odată, pentru că mie nu mi-a plăcut. Toată lumea a râs, dar eu chiar eram nemulţumit, aş fi văzut altfel unele scene”, îşi aminteşte Marius Badea.
  Pentru Marius Badea, experienţa de actor s-a rezumat doar la filmul „Moromeţii”. Deşi a devenit cunoscut după interpretarea rolului lui Niculae Moromete şi a fost chiar apreciat ca actor, nu a mai acceptat alte roluri. „Mi s-au mai făcut oferte, însă le-am refuzat pe toate, deşi chiar şi acum lumea mă cunoaşte din film şi mă apreciază”, a mai spus Badea.
Moromete a ajuns bancher
  La cei 37 de ani, Marius Badea a ajuns bancher şi conduce o filială locală a unei instituţii bancare importante. Acesta mai spune că a păstrat legătura cu mulţi dintre actorii cu care a jucat în film şi chiar în urmă cu patru ani, au avut o întâlnire în comuna Talpa, unde s-a filmat de altfel „Moromeţii”.
  PROFIL
Născut: 1 septembrie 1973, în comuna Poroschia
Studii: Academia de Studii Economice Bucureşti
Profesie: director ING
Familie: căsătorit, doi copii
  ÎNTREBĂRI
Cu Şcoala cum v-aţi descurcat în acea perioadă?
„Până să încep filmările, mergeam la şcoală în fiecare zi şi aveam note bune. După, şcoala nu prea a mai existat în perioada aia. Abia reuşeam să ajung la şcoală 4 zile pe lună. Şi, la şcoală, unii profesori nu îmi dădeau credit, li se părea că dacă nu vin la orele lor, îi tratez nu ştiu cum. Am avut de dat şi trei teze într-o zi”
Vă recunoaşte lumea după Moromete?
„Da, foarte mulţi. Am prieteni care şi acum îmi spun Moromete. Dar şi lumea pe stradă mă recunoaşte acum după rolul care l-am jucat”
Ce-i place
„Îmi place sportul, în general. Am jucat şah de performanţă şi tenis de câmp. Mai îmi place să călătoresc şi să îmi petrec timpul alături de familie şi de copii”
Ce nu-i place
„Nu-mi place faptul că societatea se degradează pe zi ce trece şi practic nu mai există viaţă socială şi relaxare”

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite