Marius Alexandru Olteanu vrea cu orice preţ să ajungă mare fotbalist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Tânărul de doar 17 ani joacă fotbal din clasa a II-a şi anul acesta a fost convocat la echipa naţională de futsal a României. A jucat fotbal cu echipe mari din Bulgaria, Franţa, Slovacia şi Ungaria.

  Alexandru este un adolescent care are multe de povestit despre fotbal. Sutele de ore de antrenament, dăruirea din teren, dar şi ambiţia l-au făcut să devină un fotbalist apreciat la nivel judeţean şi mai nou, la nivel naţional. Tânărul spune că a început să joace fotbal la nouă ani. „Eram în clasa a II-a şi am auzit câţiva colegi că vor merge să se înscrie la fotbal, la un club din oraş. Am mers acasă şi i-am spus tatălui meu că vreau şi eu să merg şi m-a dus. M-am înscris la CSS Alexandria, unde l-am avut ca profesor pe Iulian Gudan”, a povestit băiatul. După doar câteva zile de antrenamente, echipa la care tânărul activează şi astăzi a participat la diferite competiţii pentru copii. „Am mers la multe competiţii atât în judeţ, cât şi în ţară, la Arad”, a mai spus Alexandru.
  Turnee în străinătate
Pentru că echipa formată atunci a avut rezultate deosebite pe plan intern, conducerea clubului a hotărât să o înscrie şi la concursuri internaţionale. „În anul 2006, am mers la Campionatul Mondial de Fotbal pentru juniori din Franţa. Am stat două săptămâni acolo şi am jucat cu alte opt echipe din străinătate. A fost o experienţă de neuitat. Deşi nu au ocupat un loc fruntaş în clasament (n.r. s-au clasat pe locul 7), am învăţat foarte multe lucruri de la fotbaliştii de acolo. În Franţa mi-am făcut şi o prietenă. Era fata gazdei unor colegi de-ai mei”, povesteşte Alexandru. După acest moment, fotbaliştii de la CSS au mers în turnee în Slovacia, Bulgaria şi Ungaria, iar în 2008, au câştigat Campionatul Judeţean de Juniori şi zona, care a avut loc la Alexandria. „Aici am jucat cu echipe din Argeş, Giurgiu, Târgovişte şi Snagov şi apoi am mers la Turneul Semifinal din Piatra Neamţ, unde a fost extraordinar. Am jucat cu echipe de fotbal mari din ţară, precum Dinamo şi FC Vaslui şi am avut şi rezultate, am ieşit în primele 12 echipe pe ţară”, a mai spus adolescentul.
  A fost de mai multe ori chemat la Dinamo
Tânărul vrea cu orice preţ să ajungă mare jucător de fotbal. „Vreau să ajung fotbalist cu price preţ. Când am fost la Piatra Neamţ şi am jucat cu Dinamo, antrenorul Alexe Ilie, m-a văzut şi m-a chemat la Bucureşti. I-a plăcut de mine şi a zis că mă ia la Steaua, pentru că se mutase acolo, dar ulterior nu ştiu de ce, cluburile nu s-au înţeles cu transferul meu. Am mers şi la Dinamo, care este echipa mea de suflet, dar şi aici au fost nişte probleme şi nu am putut să plec la ei”, a mai spus adolescentul.
   Alexandru cochetează şi cu fotbalul în sală. „Anul trecut m-au luat şi la echipa de futsal, la Universitatea Alexandria, unde tot Iulian Gudac este antrenor, iar când am mers la Târgu Mureş am fost văzut de antrenorii lotului naţional şi săptămâna viitoare plecăm în cantonament la Târgu Secuiesc”, a mai adăugat tânărul. Doar doi fotbalişti au fost cooptaţi al lotul naţional de futsal, care după pregătirea de două săptămâni de la Târgu Secuiesc, vor pleca în Spania, într-un turneu.
PROFIL
Născut:9 mai 1993, în Alexandria
Studii: elev în clasa a XI-a la Grupul Şcolar Tehnic Alexandria, la clasă cu program sportiv
Familie:singur la părinţi
    ÎNTREBĂRI
Cum te împarţi între şcoalăşi antrenamente?
„Pe primul loc la mine este fotbalul, dar nu neglijez nici şcoala. Profesorii m-au înţeles de la început că asta îmi place să fac şi au fost de acord să mă susţină şi îmi sunt alături”
Care sunt calităţile necesare pentru a ajunge la performanţă?
„Îţi trebuie seriozitate, ambiţie, să-ţi placă mult şi să munceşti mult, bineînţeles. Eu fac antrenamente de două ori pe zi, dimineaţa şi seara şi nu mi se pare greu”
Ce-i place
„Pe lângă să joc fotbal, îmi place foarte mult să dansez. În timpul liber, îmi place să ies în oraş cu prietenii şi să mă plimb”
Ce nu-i place
„Când sunt liber, nu-mi place deloc să stau închis în casă. Sunt o persoană activă. Nu-mi place să fumez şi să beau”


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite