Maidanezii au pus stăpânire pe trei zone din oraş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Alexăndrenii sunt terorizaţi de haitele de comunitari care bântuie prin oraş şi au ajuns să ocolească anumite zone de frica patrupedelor. În baza sesizărilor primite de la alexăndreni, reporterii ADS au realizat o hartă a locurilor unde legea o fac maidanezii.

  Una dintre cele mai temute zone se află peste drum de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman. La ghena de gunoi de aici îşi fac veacul, de multe luni, aproape 10 comunitari care, după cum spun locatarii din zonă, sunt extrem de violenţi. “Câinii de aici se reped la toată lumea. Dimineaţa când plec la serviciu trebuie să ies din scară şi să trec repede pe partea cealaltă. Ocolesc ghena”, ne-a spus Viorel  Predoiu, un alexăndrean din blocul L.
  Zona Crucii Roşii, pericol de maidanezi!
O altă zonă periculoasă este strada Constantin Brâncoveanu, tronsonul din zona sediului filialei de Cruce Roşie Alexandria.

image

Alexăndrenii care au sesizat problema din zona aceasta spun că maidanezii sunt extrem de violenţi şi nu de puţine ori s-a întâmplat ca trecătorii să fie fugăriţi şi muşcaţi. Violenţa comunitarilor de aici este cunoscută mai ales de poştaşi sau  măturători. “În zona asta îmi e şi frică să trec să îmi fac treaba de dimineaţă. Odată, s-au luat după mine şi mă muşcau sigur dacă nu  începeam să dau cu mătura după ei”, ne-a spus  Mariana , o angajată a serviciul de salubritate.
  Alexăndrenii ocolesc de teama câinilor comunitari şi zona de pe strada Carpaţi, din spatele magazinului Confort. Acesta este terenul în care îşi face veacul o haită de comunitari, rămaşi aici în locul în care a fost o ghenă de gunoi. “Au rămas aici deşi au luat ghena. Este pericol să vii acasă pe înserat că atunci sunt periculoşi rău şi sar pe tine”, spune  Ionel Dinu, un locatar din zonă.

Harta celor trei locuri amintite mai sus încare maidanezii terorizează trecătorii este completată cu strada Av. Alexandru  Colfescu, în zona Gării, strada Constantin Brâncoveanu, în zona Autogării, zona blocurilor ANL S 3 şi S 4, strada Alexandru Ghica, în zona Stadionului. Alte câteva sute de maidanezi stăpânesc ghenele de gunoi din tot oraşul.
  Niciun câine în adăpost!
Rodică Găină, directorul SC Sanitar - Veterinar SRL susţine că răspunde de fiecare dată la solicitările alexăndrenilor pentru a ridica câinii agresivi. Cum capacitatea adăpostului de la staţia de asfalt este de doar 50 de locuri, iar numărul patrupedelor din oraş este de ordinul sutelor, problema e însă greu de rezolvat. “Noi acţionăm la orice solicitare din partea cetăţenilor şi periem oraşul mereu. Acum nu e niciun câine în adăpost, pentru că  am avut ceva probleme cu maşina şi nu am mai ieşit pe tren în ultimele zile”, ne-a spus Rodică Găină.

CIFRĂ
12
12 alexăndreni sunt muşcaţi lunar de câini. În 2010, 122 de persoane au ajuns la centrul antirabic şi au solicitat vaccin după ce au fost muşcaţi de patrupede comunitare.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite