Alexandria: Jumătate din oraş, fără căldură din cauza unei defecţiuni la magistrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Alexăndrenii din partea de sud a oraşului, beneficiari ai celor zece puncte termice care primesc căldură de la centrala de zonă IAICA, au rămas azi fără căldură.

   Întreruperea de energie termică a fost cauzată de o defecţiune la conducta magistrală. Defecţiunea a fost depistată de angajaţii Terma Serv în urmă cu două săptămâni, dar din cauza temperaturilor foarte scăzute s-a amânat remedierea acesteia pentru a nu fi lăsaţi beneficiarii în frig. „Astăzi am prins o zi mai călduroasă şi am zis că e momentul să intervenim. Defecţiunea este chiar la intrarea în piaţă, era o fisură în conductă chiar periculoască pentru că emana condens şi risca să le strice aparatura electrică comercianţilor din hala pieţei. Am spart şi vom lucra până diseară. Vom relua furnizarea astă-seară”, ne-a declarat Virgil Păunică, inginer–şef de la Terma Serv Alexandria. Nu este pentru prima dată când apar defecţiuni pe conducta magistrală. Veche din 1970, magistrala mai cedează cel puţin o dată în fiecare sezon rece şi are nevoie de reparaţii.
  E nevoie de un milion de euro pentru modernizare
Autorităţile locale au făcut demersuri pentru modernizarea magistralei, dar acestea au stagnat în lipsă de fonduri. S-a aprobat un proiect de hotărâre în cadrul Consiliului local Alexandria cu indicatorii tehnico-economici ai investiţiei şi s-au aşteptat banii de la Guvern, care nu au mai apărut. „Investiţia se ridică la aproape 1 milion de euro. Modernizarea ar însemna  înlocuirea ţevii cu una preizolată, senzori pentru detectarea defecţiunilor, dar deocamdată se aşteaptă bani”,a mai spus reprezentantul Terma Serv.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite