Alexandria: Iulian Bogdan Badea iubeşte sportul rege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Adolescentul joacă fotbal de şapte ani, iar talentul său a fost apreciat de antrenorii echipei naţionale de futsal, care l-au cooptat la echipă.

  Deşi este un tânăr timid, căruia nu îi place să iasă în evidenţă, Iulian Bogdan Badea se numără printre puţinii tineri de vârsta lui care vrea să facă o carieră în fotbal. A luat contact cu mingea când era clasa a V-a. „La începutul clasei a V-a, m-am dus cu nişte colegi de clasă la CSS Alexandria şi ne-am înscris la acest club. L-am avut ca profesor pe Iulian Gudan. După trei-patru luni, am plecat cu echipa de juniori la competiţii sportive în judeţ”, povesteşte adolescentul. Cât a jucat fotbal la CSS Alexandria, juniori, a făcut deplasări la Bucureşti şi avut meciuri amicale cu echipe de renume, cum ar fi echipa de juniori a Stelei sau Dinamo.
   După patru ani, echipa CSS a fost înscrisă la Campionatul Judeţean de Fotbal, în Divizia „Onoare”. „Am jucat cu toate echipele din judeţ, din mediul rural şi anul trecut în vară, am promovat la divizia «D»”, spune Bogdan. Visul adolescentului este de a juca la echipa sa de suflet, Universitatea Craiova. „Ţin cu Universitatea Craiova. Când eram mic, tatăl meu, care ţine cu aceeaşi echipă, mă întreba cu cine ţin şi eu răspundeam «cu Craiova». Am fost şi la meciurile echipei, a fost fantastic, mi-a plăcut foarte mult să fiu în tribune, a fost o atmosferă deosebită”, mai spunea Bogdan.
   A fost cooptat în echipa naţională de futsal
Reprezentanţii clubului la care Bogdan este legitimat i-au propus la finele anului trecut să se înscrie şi la echipa de seniori de futsal „Universitatea Alexandria”. „Cu echipa de fotbal în sală jucăm în Liga I, cu echipe din toată ţara. Şi aici merg la antrenamente de două ori pe săptămână”, a spus Bogdan Badea. Primul joc cu această echipă l-a avut în Alexandria, la Sala Polivalentă şi aici a primit o veste foarte bună. „Săptămâna trecută, am jucat cu Târgu Secuiesc, dar din nefericire, am luat bătaie, cu 5 la 3. La acest meci a venit şi antrenorul secund al echipei naţionale de futsal, Nelu Stancea, care a zis că o să mă ia la echipa naţională. Jucătorii echipei naţionale de futsal se aducă de pe la toate echipele locale. Cred că peste două săptămâni o să ne cheme la Bucureşti, pentru că va fi un meci cu Spania”, a mai declarat Bogdan.
   Nu renunţă nici la şcoală
Acum face antrenamente de patru ori pe săptămână cu CSS şi cu toate că este în ultimul an de liceul, tânărul povesteşte că nu a neglijat nici şcoala. „Am rezultate bune şi la şcoală. Nu am avut nicio medie mai mică de 8,50. Vreau să urmez în continuare cu fotbalul, dar dacă nu se va putea, nu renunţ nici la şcoală. Vreau să fac Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport”, a mai spus tânărul. 
 

Profil
Născut: 30 august 1992, în Alexandria
Studii: elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Constantin Noica”, din Alexandria
Familie: o soră ami mică
  

ÎNTREBĂRI:
Care este fotbalistul tău preferat?
„Îmi place foarte mult Mirel Rădoi, care acum joacă în străinătate, pentru că are dăruire în teren. Şi din străinătate, îmi place jucătorul Philippe Mexes care joacă la Olympic Marseille”
Cum împaci şcoala cu fotbalul?
„Mă descurc. Când am antrenamente sau trebuie să plec într-o deplasare, mai plec de la ultimele ore, care nu sunt materii pentru BAC. Profesorii mă înţeleg”
Ce-i place
„Îmi place să mă uit la filmele istorice şi urmăresc cu interes tot ce apare. Ultimul film pe care l-am văzut a fost «300 de spartani». Îmi mai place să ies cu prietenii în oraş”
Ce nu-i place
„Nu-mi place minciuna şi ca materii de la şcoală, matematica şi din clasa a XI-a din fericire, nici nu mai fac la şcoală”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite