Încă şase microbuze pentru şcolile din Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuzele şcolare vor fi distribuite la primării până la sfârşitul anului
Microbuzele şcolare vor fi distribuite la primării până la sfârşitul anului

  Ministerul Educaţiei a alocat judeţului Teleorman încă şase microbuze  pentru transportul şcolar , care urmează să ajungă în unităţile de învăţământ, până la finalul acestui an. Beneficiari sunt elevii de la Balaci, Vedea, Segarcea Vale, Călineşti şi Videle .

  În judeţ există, în prezent, 61 de microbuze şcolare, un număr insuficient pentru rezolvarea problemei transportului elevilor în toate localităţile. Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a cerut ministerului 20 de maşini, dar deocamdată vor veni, la sfârşitul lui decembrie, numai şase. Şcolile unde vor ajunge maşinile au fost alese de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman,  care a considerat că acestea au nevoie stringentă de mijloc de transport. „Cu aceste şase microbuze, acoperim situaţiile critice din localităţile care aveau mare nevoie de maşini, pentru că aici s-au comasat şcoli şi elevii din sate merg acum să înveţe la şcolile din centru”, a spus inspectorul general Constantin Amarie.
  Un microbuz şcolar va ajunge la Vedea, comună care se întinde pe 20 de kilometri. Elevii din patru sate, Dulceanca, Albeşti, Meri şi Coşoteni, învaţă la şcoala de centrul comunei Vedea şi sunt aduşi, în prezent , în tranşe, cu un singur microbuz. „Noi avem un singur microbuz şi acesta trebuie să facă mai mai multe drumuri pentru că a aduna elevii din toate satele. 90 de elevi sunt aduşi zilnic la şcoala din Vedea. Al doilea microbuz ne este foarte util”, ne-a spus Aurel Drăghici, primarul din Vedea .
  Um alt microbuz va ajunge la elevii din Călineşti, o altă comună unde şcolile din sate s-au comasat cu şcoala din centru şi elevii fac zilnic naveta. „Avem un microbuz,  dar nu e suficient, având în vedere că distanţele dintre sate sunt foarte mari şi ca să aduni toţi cei aproape 100 de copii durează foarte mult. Satul cel mai îndepărtat de şcoală este Antoneşti, aflat la 10 kilometri distanţă, celelalte sate sunt la distanţe de 6-7 kilometri. Ne-a mai ajutat primăria Nenciuleşti  cu microbuzul lor. Acum, dacă ne mai dau un microbuz va fi mai bine, nu vom mai apela la vecini”, ne-a spus Ionel Marinescu,  viceprimarul din Călineşti. Celelalte microbuze vor ajunge la Segarcea Vale, Balaci şi Videle.
  Mai avem nevoie de  cel puţin cinci maşini
Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman spera ca, la începutul anului viitor, să mai primească încă cinci maşini. Nevoie mare de microbuze şcolare mai au elevii din localităţile Puranii de Sus, Scrioaştea, Talpa Ogrăzile, Blejeşti şi Gratia . Inspectorul general Constantin Amarie spune că în Teleorman procesul de comasare a şcolilor din mediul rural va continua, în următorul an şcolatr, şi în aceste condiţii va fi în continuare nevoie de alte microbuze şcolare. „Vom mai avea în continuare nevoie de micorbuze, pentru că, la vară, urmează comasarea altor unităţi de învăţământ din 12 localităţi”, a mai spus şeful ISJ Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite