IMUNIZARE: Grăbiţi-vă, vaccinul antigripal e pe terminate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

  După ce în Teleorman, campania gratuită de vaccinare împotriva gripei a demarat greu, în condiţiile în care oamenii din grupele de risc nu se înghesuiau să apeleze la medici, în ultimele două săptămâni, dozele din judeţ aproape că s-au epuizat.

  Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman (DSP) susţine că din cele 27.800 de vaccinuri, au mai rămas doar 1.600 de doze. „Nu vom mai solicita alte doze de vaccin atigripal, deoarece campania de vaccinare se încheie la începutul lunii ianuarie, iar în toată această perioadă nu vom avea mai multe cereri”, ne-a spus directorul adjunct al DSP, dr. Elena Picu.
   Bătrânii, primii la vaccin
   Mai mult de jumătate dintre dozele de vaccin, pe care conducerea DSP le-a distribuit în judeţ au fost utilizate pentru bătrânii cu vârste de peste 65 de ani. „La ultima raportare, am constatat că aproximativ 15.000 de vaccinuri pe care le-am făcut pensionarilor, din grupa de risc. Restul de doze au fost folosite pentru vaccinarea copiilor şi a personalului medical din unităţile sanitare”, a mai spus dr. Picu. Un alexăndrean de 67 de ani spune că nu s-a vaccinat şi că foloseşte produse naturiste împotriva gripei. „Eu nu m-am vaccinat niciodată. Dacă te îmbraci gros şi nu stai prea mult timp în frig, nu ai cum să răceşti. Eu dacă văd că îmi curge un pic nasul, fac un ceai repede şi gata, îmi trece. Acasă, mai folosit şi mierea de albine, care este foarte bună şi de ce să nu recunoaştem, şi o ţuiculiţă fiartă”, a adăuga Marin Popa.
   Nu avem cazuri de gripă
   Conducerea DSP mai spune că până la această dată, în judeţ nu s-au înregistrat cazuri de gripă. „Nu avem niciun caz de gripă. Sunt 683 cazuri de viroze, din care 71 de pneumonii. Dintre acestea doar 81 de persoane au avut nevoie de internare, dar nu în forme grave. Cei mai mulţi dintre cei care au viroze sunt copiicu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani şi populaţia activă, care merge la lucru şi stă mai mult în frig”, a mai spus directoarea.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite