” Fluturii “ şi “ Albinuţele” , separaţi de un perete plătit de părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii copiilor de la Grădiniţa “ Ion Creangă s-au întâlnit aseară cu conducerea unităţii şi  reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean. În urma discuţiilor s-a renunţat la ideea de comasare a celor două grupe mari şi s-a găsit o soluţie de compromis: separarea sălii de clasă cu un perete despărţitor.

Părinţii fluturilor şi albinuţelor de la Grădiniţa “ Ion Crenagă” s-au revoltat împotriva deciziei unităţii de a comasa cele două grupe într-una singură cu 49 de copii şi au sesizat Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman. Mediaţi de inspectorul de specialitate pentru învăţământ preşcolar, părinţii şi conducerea grădiniţei s-au întâlnit aseară pentru a găsi o soluţie în favoarea copiilor. Directoarea Elisabeta Martac, cea acuzată de părinţi că a luat decizia comasării, fără a ţine cont de părerea lor, a încercat să le explice că unirea celor două grupe a fost doar o propunere. “ Noi propusesem acest lucru, în contextul în care s-au înscris mulţi copii la grupa mică şi nu aveam nici cadre şi nici spaţiu suficient” a spus directoarea. Explicaţiile directoarei nu au calmat deloc spiritele, părinţii respingând în continuare ideea comasării.” Nu este posibil să faceţi o grupă cu 48-49 de copii, se încalcă Legea Educaţiei . Noi nu vom accepta sub nicio formă acest lucru” i-au transmis părinţii încă o dată directoarei.

Grupele nu se mai unesc, se separa sala de clasă cu un perete

În faţa nemulţumirii părinţilor, atât conducerea unităţii, cât şi reprezentanta IŞJ au bătut în retragere şi au renunţat la propunerea de comasare. Soluţia găsită la propunerea părinţilor,dispuşi să plătească pentru a le oferi copiilor condiţii, este una de compromis. Grupele vor rămâne la fel, dar vor învăţa în aceeaşi sală de clasă, despărţiţi de un perete. Părinţii s-au oferit să plătească peretele, fie că aceasta va fi un paravan culisant sau unul construit din rigips. Propunerea a fost preluată de inspectorul reprezentant al IŞJ care urmează să o prezinte în Consiliul de Administraţie al instituţiei.” Prin această soluţie se rezolvă problema spaţiului. În felul acesta copiii rămân în grupe separate, cu aceleaşi educatoare şi facem loc şi pentru grupele mici. Am stabilit că ne mai trebuie două cadre didactice, pentru grupele mici şi vom scoate postul la concurs” a spus directoarea Elisabeta Martac.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite