Femeile obţin mai repede permisele de conducere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

  În Teleorman, 51% dintre candidaţii care iau carnet de conducere sunt femei. În ceea ce priveşte grupa de vârstă, se pare că adulţii de peste 30 de ani sunt mai conştiincioşi şi promovează examenul auto.

   Potrivit datelor furnizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Teleorman de la începutul anului şi până acum au trecut prin sala de examinare pentru obţinerea permisului de conducere 3700 de candidaţi.  Doar jumătate dintre aceştia au reuşit însă să promoveze acest examen. „Am observat că ponderea de promovabilitate la teorie este mai mare în rândul femeilor. De la începutul anului şi până acum mai mult de jumătate dintre doamnele şi domnişoarele care au susţinut examenul pentru obţinerea permisului de conducere au şi promovat. La partea practică, ponderea este tot în favoarea doamenlor şi domnişoarelor, circa 70% dintre acestea reuşind să treacă şi de această probă”, ne-a spus comisar Paul Bălăceanu, şeful serviciului.
   Zilnic, la sala unde se susţine permisul de conducere se prezintă circa 37 de candidaţi, dar nu toţi reuşesc să promoveze. Deşi taxele pentru a putea susţine proba teoretică cresc cu fiecare examen picat, se pare că teleormănenii nu ţin cont de acest aspect, unii dintre ei  prezentându-se la examen şi de 6-7 ori. Dacă anul trecut gradul de promovabilitate la partea teoretică era de peste 50%, acum a scăzut. „Din cei 3700 de candidaţi au promovat  46%. Unii dintre aceştia, chiar după mai multe încercări”, a mai spus Bălăceanu.
  „Am dat a patra oară”
Dacă specialiştii susţin că teleormănenii nu învaţă şi nu se duc pregătiţi la proba teoretică, candidaţii spun că examenul este prea greu, pentru că s-au introdus şi întrebări legate de partea tehnică a autovehiculelor. „Am dat a patra oară şi am picat. Mi se pare mai greu acum decât era înainte. Plus că acum trebuie să înveţi şi mecanică şi nu înţeleg de ce trebuie să ştiu eu lucruri din astea tehnice. Eu trebuie să ştiu regulile de circulaţie şi să merg cum trebuie pe stradă”, a spus Alexandru Vasile, un tânăr de 20 de ani.
Adulţii mai conştiincioşi decât tinerii
Potrivit statisticii serviciului permise şi înmatriculări, mai bine de jumătate dintre candidaţii de la teorie sunt persoane trecute de 30 de ani. „Pe grupe de vârstă, se pare că promovează examenul teoretic persoane cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani şi doar 45% dintre tinerii cu vârste între 18-20 de ani reuşesc să treacă această probă”, a adăugat comisarul.
Referitor la cei care reuşesc să treacă şi de proba practică, Paul Bălăceanu a spus că, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul acestora a scăzut cu 20 de procente. „Anul trecut, gradul de promovabilitate la traseu a fost de 90%, faţă de 70% de la începutul anului”, a spus comisarul.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite