FOTO / De mâine mergem la ştrand! Primarul va tăia panglica la ora 10.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Ştrandul Vedea, cea mai mare investiţie realizată vreodată la Alexandria va fi inaugurat mâine, iar alexăndrenii care sunt în concediu pot petrece o după-amiză la singurul bazin din oraş.

  Alexăndrenii nu mai au ştrand de 20 de ani, în condiţiile în care cele două bazine existente în oraş au fost închise după 1990. Primăria Alexandria  a început amenajarea Complexului de odihnă şi recreere “Ştrand Vedea” în 2009, şi, iniţial, lucrările ar fi trebuit să se finalizeze în iulie 2010.

image

Termenul nu a fost repectat de constructorul 3G Sport şi finalizarea lucrărilor s-a amânat. După trei ani şi 8,1 milioane de lei investiţi în cel mai mare bazin de înot cu adâncimea de 1,8 m şi cel mai modern spaţiu de agrement din Teleorman, Ştrandul Vedea îşi deschide de mâine porţile pentru alexăndreni. „În sudul ţării nu cred că mai există nicio piscină acoperită. Ştrandul va funcţiona şi pe perioada iernii şi eu personal nu îmi fac probleme că nu vor fi oameni care să vină. Aştăptăm alexăndrenii care vor să vină la ianugurare de la ora 10.00, iar de la ora 12.00 va fi deschis publicului”, a spus primarul Victor Drăguşin.

Plante de 100.000 de lei

După ce ştrandul a “înghiţit” în trei ani 8 milioane de lei, edilii au decis pe ultima sută de metri să îi mai aloce luna trecută 100.000 de lei pentru schimbarea peisagisticii.

image

La asemenea “bijuterie” arhitecuturală, autorităţile au decis că cel mai potrivit peisaj ar fi unul format din plante exotice, gard viu şi arbuşti de 100.000 de lei. Suma mare alocată plantelor menite să înfrumuseţeze ştrandul a fost justificată de edili prin faptul că s-au făcut economii la alte capitole. Nu s-au mai dat bani pe şezlonguri şi umbreluţe, pentru că acestea au fost obţinute de la un producător de bere care a primit exclusivitate la vânzare.
 

Angajaţii primăriei şi elevii premianţi vor avea gratuitate la ştrand

Ştrandul se deschide mâine la ora 12.00. Biletul de intrare la ştrand este 10 lei. Edilii au elaborat un Regulament de organizare şi funcţionare a complexului care prevede facilităţi pentru angajaţii primăriei şi elevii premianţi din oraş. În fiecare week-end câte 10 angajaţi din aparatul de specialitate al primarului vor intra gratis la ştrand. Elevii care au obţinut premiul I la şcoală, intră tot gratis la ştrand, în baza unor legitimaţii personalizate, făcute de primărie.

image

„Pe perioada vacanţelor, elevii din clasele V-XII, care au obţinut premiul I vor avea intrarea gratuită. Aceştia vor avea legitimaţii, care le va asigura gratuitatea. Am cerut tuturor şcolilor din oraş să ne dea lista acestora”, a mai spus edilul şef. În cei priveşte pe alexăndreni, aceştia trebuie să se prezinte la ştrand cu buletinul, pe care îl vor lăsa la recepţie, până la plecarea din unitate. Ei vor primi brăţări de diferite culori. „Brăţara este valabilă o singură zi şi este rezistentă la apă. Brăţările sunt de diferite culori, culori care se repetă la câteva zile, pentru ca o persoană să nu poată veni şi a doua zi cu brăţara din ziua precedentă”, a mai adăugat primarul Drăguşin.

Doi salvamari şi 32 de camere de supraveghere

Pentru că bazinul acoperit are o adâncime de 1,8 metri, în incinta acestuia vor fi zilnic câte doi salvamari.

image

„La bazinul mic din exterior nu este nevoie de salvamar, pentru că nu au voie copiii neînsoţiţi şi oricum apa este mică. Avem şi personal medical pe tot parcursul cât este deschis ştrandul. Avem şi 32 de camere de supraveghere. Aviz amatorilor de acte antisociale. Cei care perturbă ordinea şi liniştea vor fi daţi afară şi nu vor mai avea voie să intre”, a mai spust edilul şef. Ştrandul va fi deschis în fiecare zi din săptămână de la ora 10.00 până la 22.00 şi în week-end de la 10.00 la 24.00.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite