FOTO/Primăria trebuie să scoată oasele şi câinii din puţul sec!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  În puţul sec de la marginea oraşului zac, printre cadavrele de câini morţi, zeci de saci cu oase şi mezeluri expirate, intrate în putrefacţie. Deşi au fost sesizate de reporterii ADS Alexandria, autorităţile nu au declanşat deocamdată o anchetă pentru a stabili cine a aruncat resturile aici.

  Puţul sec ar fi trebuit închis după normele Uniunii Europene. Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare Teleorman spune că, în judeţ, nu mai există nici un puţ autorizat să funcţioneze. „Nu mai avem autorizat nici un puţ sec în Teleorman, deci nici cel de la Alexandria nu ar trebui să mai fie deschis. Responsabilitatea pentru acest puţ aparţine 100% primăriei. Autoritate locală ar fi trebuit să se ocupe de închiderea lui”, ne-a spus Marius Stan, directorul DVS Teleorman. Paradoxal însă chiar Serviciul Sanitar-Veterinar al primăriei duce aici cadavrele maidanezilor, pentru că a renunţat din motive financiare la contractul cu Protan. Despre oasele şi mezelurile expirate aruncate în acelaşi puţ, conducerea serviciului, spune că nu ştie nimic. „Am avut lacăt la puţ, dar ni l-au spart. Acum aruncă toată lumea acolo,tot felul de gunoaie”, ne-a spus Rodică Găină, şeful serviciului.

Oasele provin de la un abator

image

După toate aparenţele, oasele şi mezelurile ambalate în pungi de acelaşi fel provin de la un abator din zona Alexandriei. Cum nicio autoritate nu a demarat până acum vreo anchetă nu se ştie ce abator şi-a aruncat resturile în puţul sec al oraşului. Potrivit DSV, ancheta ar trebui demarată de poliţia locală, serviciu al autorităţii locale care are în grijă puţul. „Noi nu putem fi pândari pe câmp, dar avem oamenii la primărie, la Poliţia Locală, şi ei ar trebui să verifice zona şi să identifice persoanele care aruncă aici. Tot ei ar trebui să pornească o anchetă pentru a vedea de unde provin resturile”, ne-a mai spus Marius Stan.

„Primăria trebuie să ia oasele şi câinii de acolo!”

image

Cum sarcina închiderii puţului sec aparţine primăriei, tot primăriei îi revine şi obligaţia de a strânge toate deşeurile aruncate aici şi de a curăţa puţul. „Primăria trebuie să îşi deplaseze în zonă personalul, plătit de sta, să le dea mănuşi şi măşti, să intre acolo să să încarce deşeurile de animale, să cheme firma Protan şi să le dea. Noi vom sancţiona primăria, potrivit  HG 984/2005 cu modificările şi completările ulterioare”, a mai spus directorul DSV Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite