FOTO/Faza judeţeană a concursurilor "Prietenii Pompierilor" şi "Cu viaţa mea apăr viaţa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Faza judeţeană a concursurilor pentru elevi, „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa” s-a desfăţurat ieri pe terenul de sport al Grupului Şcolar Tehnic din Alexandria.

  Prima competiţie s-a adresat copiilor din clasele V-VIII, iar în concurs au intrat 9 echipe de băieţi şi 7 de fete de la 11 şcoli din judeţ. Pe locul I la băieţi a ieşit echipa de la Şcoala nr. 3 din Videle, iar la fete a ieşit echipa Şcolii Generale nr. 1, tot din Videle.

image

Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” s-a dresat atât elevilor din ciclul primar, cât şi liceenilor.

image

„La startul concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”, ce s-a adresat elevilor din clasele V – VIII şi IX – XII, s-au înscris 4 licee şi 10 şcoli generale. Potrivit regulamentului de organizare şi desfăşurare al acestui concurs, echipele, formate din câte 4 membrii, au trebuit să supună unei probe teoretice, din domeniul protecţiei civile (un chestionar cu 30 de întrebări), apoi să asigure  transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m, după care să se deplaseze cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, ce se presupune a fi contaminat, bineînţeles totul fiind cronometrat iar greşelile de execuţie sancţionate”, ne-a spus Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al ISU Teleorman. Colegiul Naţional „Unirea” din Turnu Măgurele a urcat pe prima poziţie a podiumului ca şi echipa Şcolii Generale „Mihai Viteazul” Alexandria.

image

„Echipele clasate pe primul loc la acest concurs vor participa la etapa interjudeţeană, ce se va desfăşura anul acesta, în luna iunie, în municipiul Alexandria, urmând ca etapa finală (faza naţională) să aibă loc la Eforie Sud. Echipele câştigătoare ale acestor concursuri au primit diplome şi premii în bani, sumele fiind puse la dipoziţie prin bunăvoinţa Consiliului Judeţean Teleorman”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite