FISCALITATE: Alexăndrenii vor plăti aceleaşi taxe şi în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Consilierii locali alexăndreni au aprobat săptămâna aceasta proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor şi impozitelor pentru anul 2011. La propunerea primarului Victor Drăguşin, aleşii locali au votat menţinerea taxelor şi impozitelor la aceleaşi valori din 2010.

  Alexăndrenii de la bloc vor plăti impozitul pe locuinţe, ca şi anul trecut, în funcţie de zona în care stau, de vechimea imobilului şi de suprafaţa acestuia. Pentru o garsonieră se va plăti în jur de 50 de lei, pentru un apartament cu două camere în jur de 100 de lei şi pentru unul cu trei camere, 150 de lei. Alexăndrenii care au maşini vor adăuga la impozitul pe locuinţă şi cel pe autoturism care pleacă de la 18 lei pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1600 şi 2000 cm cubi, până la 145 de lei pentru cei care au maşini cu capacitate mai mare de 3000 de cm cubi. Alexăndrenii care se vor grăbi să achite integral impozitele până în martie 2011, vor beneficia de reducere de 10%.
  Taxă specială pentru cei care nu au contract la gunoi
Municipalitatea menţine şi în 2011 cele trei taxe speciale instituite în 2010. Prima este taxa specială de salubrizare şi îi vizează pe alexăndrenii care nu au contract individual cu serviciul public de gunoi. Aceştia vor plăti 14 lei pe lună pe gospodărie. „Sunt o serie de cetăţeni sau firme care refuză să încheie contract cu servicul de gunoi. Nu au contract, aruncă gunoiul la vecini. Taxa specială e mai mare decât taxa pentru gunoi din contract. Ideea e să îi determinăm să încheie contract cu serviciul”, a explicat primarul Victor Drăguşin. A doua taxă specială îi vizează pe proprietarii de terenuri agricole de la marginea oraşului care vor plăti anual pentru paza culturilor, 52 de lei pe hectar. Taxă specială de urgenţă vor plăti alexăndrenii care vor avea nevoie de adeverinţe sau certificate fiscale de la primărie. Pentru a le primi în 24 de ore aceştia vor plăti între 5 şi 15 lei, în funcţie de tipul documentului solicitat.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite