Exproprieri pentru centură: un leu metrul pătrat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Proiectul de construire a centurii ocolitoare a Alexandriei începe să prindă contur.

  Ani în şir, alexăndrenii care locuiesc pe strada Alexandru Ghica din oraş, care a fost transformată în centură ocolitoare pentru maşinile de mare tonaj care vin de la Bucureşti şi se îndreaptă spre Craiova s-au plâns de faptul că TIR-urile le-au distrus casele. Compania de Drumuri Naţionale a găsit în sfârşit o soluţie pentru problemele oamenilor şi a accesat fonduri europene pentru a construi o centură ocolitoare, care începe de la intrarea în oraş şi va ieşi din nou în E 70, între Buzescu şi Plosca.
   70 de alexăndreni vor fi despăgubiţi
Implementarea acestui proiect a ajuns în stadiul de despăgubiri a proprietarilor de terenuri arabile, pe unde va trece şoseaua. Primarul municipiului Alexandria spsune că a luat la cunoştinţă toate aspectele referitoare la acest subiect, însă nu crede că lucrările vor începe anul acesta. „Compania Naţională de Drumuri ne-a trimis toate documentele. Ei au contractat o firmă de avocatură şi chiar au stabilit un preţ, respectiv un leu pe metru pătrat.   Numai pe raza teritorială a oraşului avem circa 70 de proprietari, însă procedura cred că va dura foarte mult. Mulţi dintre proprietarii de terenuri din zonă nu mai sunt în viaţă, iar moştenitorii nu au făcut succesiunea. Procedurile în astfel de cazuri sunt greoaie. Eu nu cred că lucrările vor începe anul acesta”, ne-a spus primarul Victor Drăguşin.
   Edilul şef a mai spus că a avut o discuţie şi cu reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia. „Este o societate din Israel, care are mai multe contracte în ţară. Vor aduce aici toate utilajele şi vor face un şantier. Trebuie să le punem la dispoziţie un teren, unde să-şi deschidă şantierul. Un alt aspect pozitiv, pe care mi l-au comunicat a fost că vor să angajeze oameni din oraş”, a mai spus primarul. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite