Expoziţie la muzeul judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au vizitat expozitia
Copiii au vizitat expozitia

Muzeul Judeţean Teleorman a găzduit aseară vernisajul expoziţiei temporare a proiectului „Măgura Past and Present”. Acesta s-a desfăşurat în cadrul Programului „Cultura 2009-2011” şi a fost finanţat din fondurile Uniunii Europene.

Proiectul de la Măgura, derulat de către Universitatea din Cardiff, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Teleorman, şi-a concentrat atenţia asupra acestei comune cunoscută din punct de vedere arheologic, ca fiind unul dintre cele mai bogate locuri în asemenea vestigii de pe teritoriul judeţului şi din sudul României. Expoziţia va rămâne la dispoziţia vizitatorilor până la data de 3 aprilie 2011.
Reprezentanţii Universităţii din Cardiff, prezenţi la eveniment, au vorbit despre importanţa descoperirilor de acest fel si a realizării acestei expoziţii pentru dezvoltarea locală a unor regiuni din Europa, mai ales unele regiuni cunoscute ca fiind defavorizate.
Expoziţia s-a deschis într-un spaţiu reamenajat integral, cu fonduri puse la dispoziţie de proiect şi se bucură de o serie de mijloace de prezentare, începând de la cele clasice până la cele moderne, multimedia. „Renovarea acestui spaţiu reprezintă realizarea unui vis. Acest vis nu ar fi putut fi împlinit fără sprijinul partenerilor noştri. Avem deja două săli amenajate. În prima, sunt expuse obiecte din neolitic, de la Măgura. Acestea constau în cioburi şi vase de lut reconstituite. Cea de-a doua cameră a fost concepută pentru a găzdui exponate din epoca eneolitică, a cuprului . Avem şi o a treia sală, care este multimedia”, a spus Pavel Mirea arheolog şi coordonator al proiectului din partea Muzeului Judeţean.
Expoziţia cuprinde, în primul rând lucrări realizate de către elevii Şcolii de Arte şi Meserii Măgura pe parcursul workshopurilor desfăşurate în vara acestui an, dar şi lucrări artistice şi fotografii realizate de către artiştii plastici şi specialiştii participanţi la proiect.
În perioada următoare va fi obţinută o nouă finanţare care va fi folosită pentru construirea unor reconstituiri ale caselor din acea perioadă şi ale diverselor activităţii pe care oamenii din neolitic le desfăşurau, în vederea amenajării unei expoziţii permanente.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite