Elevii alexăndreni au donat aproape o tonă de legume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii  au fost darnici
Elevii au fost darnici

Cinci şcoli din Alexandria s-au implicat în programul “Săptămâna legumelor donate” şi au reuşit să strângă aproape o tonă de legume.

Elevii au venit la şcoală  cu cartofi, ceapă sau morcovi pentru a le dona familiilor nevoiaşe sau chiar colegilor lor mai săraci.
Acţiunea “ Săptămâna legumelor donate” face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară şi a fost iniţiată de Ministerul Educaţiei. Inspectoratul Şcolar Judeţean s-a ocupat de popularizarea campaniei în judeţ şi în final , acţiunea a  fost derulată în 14 unităţi de învăţământ din Teleorman, printre care şi cinci şcoli din Alexandria. Elevii de la Şcoala “ Mihai Viteazul”, Şcoala “ Ştefan cel Mare”, Colegiul Naţional  “Al. D. Ghica” , Liceul teoretic “ Al. I Cuza” şi Grupul Şcolar Tehnic au adus la şcoală legume pe parcursul întregii săptămâni. Au reuşit să strângă cantităţi de-a dreptul impresionate, care, în total, însumează aproape o tonă de legume. “ Elevii de la noi au adus 60 de kilograme de cartofi, 60 de kilograme de ceapă, 15 kilograme de fasole, 30 de kilograme de morcovi, plus conserve cu legume. A fost foarte săritori şi au răspuns repede la această campanie. Vom duce legumele la trei familii sărace din oraş, pe care le-am identificat cu ajutorul primăriei” ne-a spus prof. Dumitra Bene, coordinator SNAC la Şcoala “ Mihai Viteazul” din Alexandria.
Nici liceeni nu s-au lăsat mai prejos la donarea de legume. Liceul teoretic “Al I Cuza” a strâns peste 150 de kilograme de cartofi , iar elevii de la Colegiul Naţional “ Al. D.Ghica” au donat peste 250 de kilograme de legume. Roxana Cucu, elevă în clasa a IX-a F  a venit la şcoală cu cartofi, ceapă, morcovi şi varză. “ Mi se pare o idee foarte bună această campanie. Chiar mă simt bine să ştiu că pot ajuta oamenii aflaţi în dificultate.  Am cerut părinţilor să mă ajute, am cumpărat legume de la piaţă şi le-am adus. Cred că ar trebui să facem mai des astfel de gesturi” ne-a spus liceanca.
Elevii de la Colegiul Naţional “ Al. D. Ghica” vor duce legumele la două familii sărace din Alexandria. Conducerea unităţii a identificat familiile cu ajutorul Serviciului de asistenţă social de la primărie.

Elevii de la Grupul Şcolar Tehnic au donat legumele pentru colegii lor

Liceeni de la Grupul Şcolar Tehnic din Alexandria au ales să-şi ajute colegii cu legumele aduse de acasă. “ Noi avem foarte mulţi elevi de la ţară care stau la cămin, sunt elevi din familii sărace care chiar ar avea mare nevoie de ajutor. Aşa că am decis să îi ajutăm pe ai noştri” ne-a spus Emilian Vrăjitoarea, directorul Grupului Şcolar Tehnic Alexandria. O parte din cele aproape 150 de kilograme de cartofi , morcovi sau ceapă au ajuns la elevii care stau în internatul liceului, iar restul la familiile acestora.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite