EXCLUSIV: „Teroristul” de la Plosca, eliberat din arest: „Singura probă a anchetatorilor a fost o conversaţie pe Messenger”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Alin Bîţică, presuspusul atentator cu bombă de la Plosca a fost eliberat ziele trecute din arestul Poliţiei. Procurorii alexăndreni l-au încadrat greşit, iar avocatul acestuia a găsit o portiţă de scăpare pentru a fi cercetat în libertate.

  Alin Bîţică a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în data de 13 ianuarie 2011, fiind acuzat de anchetatorii alexăndreni  că ar fi confecţionat bomba din Enciclopedia Britanică, primită de Constantin Ciolan, ţăranul din Plosca. La data respectivă, procurorii l-au arestat pe tânăr pentru nerespectarea regimului armelor şi materialelor explozive. Tânărul de 29 de ani a reuşit să iasă însă din arestul poliţiei, după aproximativ 20 de zile, pentru că procurorii l-au încadrat greşit, iar avocatul său a găsit o portiţă de scăpare . Contactat telefonic de reporterii ADS Alexandria, Alin Bîţică a povestit în exclusivitate cum a reuşit să iasă din arest. „Mi-au revocat mandatul de 29 de zile, pentru că nu au aşteptat rezultatele expertizei tehnice, a materialelor care din care era alcătuit coletul ăla. Expertiza trebuia făcută înainte să mă aresteze, dar ei s-au grăbit”, a spus Alin Bâţică.
Singura probă, o conversaţie mess
Tânărul ieşit din arestul poliţiei, susţine că singura probă deţinută de anchetatori împotriva lui a fost o conversaţie pe Messenger. „Nici nu au avut probe împotriva mea. Au avut o conversaţie de pe o adresă de mess, din care ar fi reieşit că eu povesteam cuiva cum am făcut bomba. Avocatul meu a demonstrat că aceasta nu este probă pentru a întemeia arestul preventiv şi aşa am ieşit”, a mai spus presupusul atentator.
Parchetul de pe lângă Judecătoaria Alexandria admite faptul că Alin Bâţică a fost încadrat greşit, iar procurorii spun că au propus arestarea preventivă a lui Alin Bîţică pentru că aveau informaţii că vrea să fugă din ţară. „A fost eliberat zilele trecute, pentru că au venit rezultatele expertizei tehnice. Conform acesteia, el nu a folosit material exploziv pentru confecţionarea coletului bombă, ci o petardă. În acest sens, se împunea schimbarea încadrării juridice. Din nerespectarea regimului armelor şi materialelor explozive, am schimbat în operaţiuni cu substanţe pirotehnice. Pentru această infracţiune, inculpatul riscă o pedeapsă mai mică, până la un an de închisoare. Având în vedere toate aceste aspecte, nu mai putea fi menţinută starea de arest”, ne-a spus procuror Mihaela Mecleuş, purtător de cuvânt al Parchetului Alexandria. Aceasta a justificat arestarea preventivă prin faptul că aveau indicii la momentul respectiv că Alin Bîţică vrea să plece din ţară. „Era o stare de urgenţă, de aceea nu am mai aşteptat rezultatul expertizei tehnice, pentru că îşi pregătea fuga în străinătate. În continuare, el este cercetat în stare de liberatate”, a adăugat Mihaela Mecleuş.




Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite