EXCLUSIV: Presupuşii atentatori cu bombă de la Plosca au vorbit în exclusivitate cu reporterii ADS Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Presupuşii atentatori cu bombă de la Plosca, judeţul Teleorman, neagă acuzaţiile. Petre Bîţică şi fratele său Alexandru spun că nu ştiu nimic despre acuzaţiile lui Constantin Ciolan, bărbatul din Plosca care a primit o bombă prin poştă, în ajunul Anului Nou. Cei doi bărbaţi vor fi supuşi la detectorul de minciuni, însă aceştia nu se sperie pentru că, spun ei, nu au nimic de ascuns.

La o săptămână de la atentatul cu bombă din comuna Plosca, judeţul Teleorman, Petre Bîţică, cel acuzat de Constantin Ciolan că i-a trimis prin poştă coletul explozibil, era împreună cu mama şi tătăl său la domiciliu, văzându-şi liniştit de treburile gospodăreşti. Bărbatul de 35 de ani spune că nu are nicio implicare în atentatul cu bombă. „Nu ştiu nimic despre bomba aia. Eu nu ştiu nimic despre ceea ce am fost anchetat. Ei m-au mai acuzat pe mine şi că le-am dat foc la maşină, dar nu este adevărat, eu atunci eram la serviciu. Şi în ziua aia când au primit ei bomba asta, eu eram acasă, mă pregăteam împreună cu familia mea de revelion”, ne-a spus Petre Bîţică.

image

Omul mai spune că nu înţelege de ce cumnatul său are ură pe el şi nu îşi aduce aminte să fi avut vrun conflict. „Eu nu m-am ceratat niciodată cu el. Noi suntem o familie căreia nu îi plac scandalurile, nu ne batem, nu furăm. A fost cumnatul meu şi atât. Eu acum am copil de întreţinut, nu sunt vagabond, nu sunt aşa cum zic ei şi din cauza lor, că m-au dat în judecată că vezi doamne, le-am dat foc la maşină, mi-am pierdut şi serviciul acum doi ani. Lucram la o firmă de pază în Bucureşti, dar pentru că a trebuit să merg des la procuratură şi la judecată, am lipsit şi m-au dat afară. Ne judecăm şi acum, am făcut apel acum”, a adăugat presupusul terorist.

Petre Bîţică susţine că în calitatea pe care o are cumnatul său, de ajutor al preotului din sat, acesta din urmă îl ajută atât cu bani, pentru a-l da în judecată, cât şi cu relaţii. „La orice se întâmplă la el, dă vina pe noi. Nici nu ştiu ce are cu noi. El dacă e cu popa şi are bani, să-i ţină pentru el. Eu muncesc cu ziua acum, tai lemne prin sat, merg la câmp cu oamenii, ca să câştig un ban. Noi nu am avut probleme în sat. De ce vrea să ne facă rău? Eu nu am treabă cu el şi nici nu ştiu ca el să aibă ceva cu mine”, ne-am mai spus bărbatul.

„Ne-au răsturnat casele cu susul în jos”

Pentru că poliţia, serviciile secrete şi procurorii alexăndreni au intrat pe fir şi chiar au întocmit un cerc de suspecţi, casa presupusului atentator, a fratelui său Alexandru şi a unei rude a acestora, pe nume Alin Bîţică au fost scotocite de anchetatori. „Eu am auzit prima dată că li s-a trimis o bombă prin poştă după trei zile. Nu ştiam nimic şi nici nu mă interesează. După aia, mi s-a spus că ne acuză pe noi, pe mine, pe fratele meu şi pe încă unul cu care eu nu am mai vorbit de nu ştiu când. Au venit şi mascaţii la noi. De la mine nu au luat nimic din casă, dar de la fratele meu da”, a mai spus Petre Bîţică.

image

Fratele acestuia, care între timp s-a alăturat familiei, a dorit să-şi spună la rândul lui punctul de vedere. „Au venit mascaţii şi poliţiştii peste mine, împânziseră toată strada. Mi-au răscolit casa, s-au urcat şi în pod. Toate hainele dintr-o cameră mi le-au pus în mijloc şi în camera unde am eu nişte cabluri, cleşti şi ce mai are orice om în casă, au scotocit tot. Până şi în hainele fiului meu au căutat. De la mine au luat o unitate de calculator, care nu mai mergea şi la geam, aveam un fir, de la lumină, pe care mi l-au tăiat şi au luat din el. Au mai luat de la mine şi un cleşte. Nu ştiu ce or face cu ele”, a spus şi fratele lui Petre, Alexandru Bîţică.

Au dat declaraţii la poliţie, la Alexandria

Fraţii Bîţică spun că au fost chemaţi o singură dată să dea declaraţii la Poliţia Judeţeană Teleorman. „Ne-au chemat la Alexandria o singură dată, să dăm declaraţii. Pe mine m-au întrebat unde am fost în ziua aia şi le-am spus cum vă spun şi dumneavostră că eram acasă”, a spus Petre Bîţică. Alexandru, în schimb, susţine că anchetatorii nu le-au arătat nicio probă împotriva lor, deşi se vehiculează zvonuri potrivit cărora, există o înregistrare video la dosar, obţinută de anchetatori de la oficiul poştal din Roşiorii de Vede, de unde se presupune că ar fi fost trimis coletului şi că în filmare se vede cine ar fi trimis pachetul. „Nu mi-au arătat nimic. Dacă au, sigur nu suntem noi”, a spus Alexandru.

Mâine vor fi chemaţi la detectorul de minciuni

După declaraţiile date în faţa organelor de anchetă, cei doi fraţi au venit acasă, în comuna Plosca şi şi-au văzut liniştiţi de viaţă. Numai că, la plecarea de la poliţie, anchetatatorii le-au spus că îi vor chema la detectorul de minciuni. „Ne-a spus că ne cheamă de marţi încolo la detectorul de minciuni. Eu merg oriunde ar fi pentru că nu sunt vinovat”, a adăugat Petre Bîţică. Fratele său l-a aprobat, spunând că nu are nimic de ascuns. La finalul discuţiilor, Petre Bîţică a declarat că îi va da în judecată pe cei care l-au acuzat de atentat cu bombă. „Acum o să îi dau şi eu pe ei în judecată. Mi-am luat şi avocat”, a mai spus bărbatul.

Povestea încâlcită a atentatului cu bombă din comuna Plosca

În ajunul Anului Nou, Constantin Ciolan a fost anunţat de poştaşul din sat că a primit un colet. Bărbatul de 63 de ani a mers la oficiul poştal din localitate a ridicat coletul, a venit cu el acasă şi când l-a deschis, acesta a explodat. Fiul acestuia a aruncat repede coletul în flăcări în zăpadă şi au anunţat poliţia. Familia Ciolan s-a gând imediat la cei care ar fi putut să le facă o astfel de „glumă proastă”. Aceştia îi acuză pe fraţii Petre şi Alexandru Bîţică şi pe verişorul acestora Alin Bîţică că ar fi încercat să îi sperie. Cele două familii se judecată de aproximativ doi ani, motivul fiind acela că Petre Bîţică le-ar fi incendiat maşina. Şi ca, un fel de răzbunare, pentru a-i face să renunţe la acuzaţii, aceştia i-au trimis un pachet în care se afla o carte Britanica, în care era pusă o bombă artizanală. Primul fir urmărit de poliţişti, dar care însă a fost exclus din start, a fost identificarea expeditorului, un anume Vasile Marian, de pe strada Sfânta Vineri, din Roşiorii de Vede, care nu există. Potrivit declaraţiilor anchetatorilor, în acest moment se lucrează la rezultatele percheziţiilor făcute la domiciliile celor trei presupuşi suspecţi, precum şi la expertixa tehnică a prafului şi coletului primit de Constantin Ciolan.  

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite