Doar 12 microbuze şcolare circulă legal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Deşi aveau termen până la 15 ianuarie 2011 să intre în legalitate, primarii din localităţile unde s-au distribuit cele 61 de microbuze şcolare nu au răspuns solicitărilor ARR. Pe lângă faptul că nu au licenţp de transport, multe dintre microbuzele şcolare au avut probleme tehnice şi la RAR

  Multe dintre microbuzele şcolare distribuite în judeţ circulă fără licenţă de transport. Dacă reprezentanţii Registrului Auto Român (RAR), Agenţia Teleorman spun că din cele 61 de microbuze câte există în Teleorman au verificat 51, cealaltă instituţie, Autoritatea Rutieră Română Teleorman (ARR) a emis doar 12 licenţe de transport. Nereguli la maşini s-au găsit şi într-o parte şi în cealaltă. „Am găsit nereguli, 4 dintre maşinile verificate aveau inspecţia tehnică periodică expirată, altele nu aveau truse medicale şi extinctoare sau dacă aveau erau expirate sau aveau parbrizele fisurate. Noi am trimis adrese către toate localităţile care beneficiază de microbuze şcolare să vină să le facem inspecţii, dar 10 nu au răspuns”, ne-a spus şeful RAR Alexandria, Angelică Iliescu.
  În schimb, la cealaltă autoritate, situaţia este mult mai gravă. Nu s-au acordat licenţe de transport decât pentru 12 microbuze şcolare. „Sunt mai multe probleme aici, au mai luat din microbuze şi le-au dat la alte comune, delegaţii din partea primăriilor să se ocupe cu obţinerea licenţelor acestor mijloace de transport au obligaţia să facă nişte cursuri care durează o săptămână de zile etc. Cu toate acestea, nici primarii nu au răspuns solicitării noastre. Eu le-am trimis adrese să se prezinte până pe data de 15 ianuarie, să intre în legalitate, dar după cum observaţi nu au ţinut cont de ele”, a adăugat şi şeful ARR Teleorman, Vergilius Dogaru.
  În mediul rural, microbuzele circulă fără linceţă
Una dintre primăriile care are microbuz şcolar încă din anul 2008 şi pe care îl foloseşte zilnic să transporte elevi este Tătărăştii de Sus. Primarul localităţii se justifică spunând că a delegat un învăţător de la şcoală pentru a se ocupa de această problemă. „Microbuzul este funcţional şi învăţătorul delegat de mine se află la cursul acela pentru a obţine autorizaţie. Noi avem microbuz din 2008 şi am mers aşa cu el, asta e. Am înţeles că acum dacă ne prind ni-l scot din uz, dar sperăm să avem înţelegere de la ei, că am demarat procedurile de a obţine licenţa”, a spus primarul comunei Tătărăştii de Sus, Bogdan Dumitrescu.
  Sancţiuni drastice pentru cei care nu au licenţă
Microbuzele şcolare care nu au licenţe de transport şi sunt prinse în trafic, vor fi scoase din uz până la intrarea în legalitate. „Amenzile pentru cei care circulă fără documentele necesare sunt destul de mari. În cazul în care reprezentanţii ARR opresc în trafic un astfel de mijloc de transport sau poliţiştii rutiere, pot aplica amenzi cuprinse între 20.000-25.000 de lei, ridicarea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înamtriculare, pentru o perioadă de şase luni”, ne-a mai spus Vergilius Dogaru.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite