Disponibilizări la Poliţie şi Pompieri!?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Aproximativ 100 de poliţişti şi pompieri teleormăneni vor rămâne fără loc de muncă, anunţul fiind făcut chiar în preajma Paştelui. Singurii care nu ştiu, deocamdată, care va fi soarta lor sunt jandarmii, care nu au primit nimic de la minister.

  În loc de primă de Paşte sau urări de sănătate, Ministerul Administraţie şi Internelor a transmis instituţiilor teritoriale de la nivel judeţean, adrese prin care sunt înştiinţaţi cu privire la posturile care vor dispărea în urma reorganizării statutului de funcţii. Toată lumea cunoştea faptul că ministerul doreşte o reformă la nivelul tuturor structurilor, însă nu se ştia câţi oameni vor pleca acasă. La bilanţul IPJ Teleorman de la începutul acestui an, la care a participat chestorul Ioan Dascălu, secretar de stat în cadrul MAI, acesta a confirmat faptul că se vor face disponibilizări, dar nu a vrut să ofere mai multe informaţii cu privire la numărul cadrelor care vor pleca acasă şi nici criteriile care vor sta la baza disponibilizărilor. Şi la analiza activităţilor pompierilor teleormăneni, şeful Direcţiei Centrului Operaţional Naţional al IGSU, col. Decebal Chifulescu preciza că s-au emis tot felul de criterii de selecţie, dar până nu intră în vigoare ordonanţa Guvernului, acestea sunt doar speculaţii. Însă, zilele trecute, ISU Teleorman a primit o adresă de la minister, prin care erau anunţaţi că vor dispărea 52 de posturi şi oamenii care le ocupă. „Am primit o adresă de la minister, prin care am fost informaţi că 52 de posturi nu vor mai exista. Deocamdată este doar o propunere, pentru că nu ştim care sunt posturile şi nici criteriile de selecţie. În cazul în care proiectul de hotărâre va intra în vigoare, atunci şi lista de disponibilizări va fi valabilă, bineînţeles în urma unei evaluări a personalului”, ne-a spus Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al ISU Teleorman. Inspectoratul nu are nici acum schema completă, instituţia are angajaţi în acest moment circa 700 de oameni.
  Conducerea IPJ Teleorman nu vrea să vehiculeze cifre cu privire la cadrele care vor fi disponibilizate, deşi sunt zvonuri care susţin că 27 de poliţişti vor rămâne fără job. „În urma unei analize a structurii organizatorice a inspectoratului a avut loc o simulare a radierii unor posturi ocupate. Nu putem vorbi de cifre până nu apare actul normativ”, a spus cms. Şef. Sandu Voicu.

  Jandarmii nu ştiu nimic despre disponibilizări
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi nu a primit nicio înştiinţare de la minister. „Noi nu am primit nicio adresă deocamdată. Am auzit că s-au primit pe la diferite instituţii, dar noi nu am primit nimic”, a spus Gabriel Bohatereţ, purtător de cuvânt al IJJ Teleorman. Primii care vor pleca acasă, indiferent dacă vorbim despre  poliţişti sau pompieri sunt cei care au fost cercetaţi pentru diferite fapte penale, au fost sancţionaţi disciplinar sau au fost mustraţi pentru diferite abateri de la regulamentele interioare.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite